Ezek a csillagjegyek olyat főznek, hogy mind a tíz ujjadat megnyalod utána

Forrás: Shutterstock/Lenetstan -
Bika főzés horoszkóp Zodiákus Vízöntő Rák csillagjegy
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Amíg a főzés sokak számára nyűg, csak egy kötelesség az elvégzendő feladatok listáján, addig vannak olyanok, akiknek igazi kikapcsolódás, rekreációs, sőt alkotótevékenység. De mely csillagjegyek a legjobbak a konyhában? Mutatjuk. 

Bika


A Bika a zodiákus legnagyobb ínyence. Mivel ő maga is odavan a jó ételekért, már egészen fiatalon érdekli a konyhaművészet, amelynek - ha nem is feltétlenül hivatás formájában - szinte biztos, hogy a mestere lesz. Alkotásait persze szívesen és büszkén megosztja másokkal, és boldogan zsebeli be a dicséreteket is. Számára boldogság, ha a vendégei kétszer is szednek a főztjéből. A Bika konzervatív típus, a megszokások embere, leginkább a tradicionális ételekhez vonzódik, ám ha felkelti az érdeklődését egy-egy újdonság, többnyire az is tökéletesen kerül ki a keze alól. Ha elkezd főzni, egyszerűen képtelen kis adagokat készíteni, talán azért, mert ő maga is szereti a bőséges étkezéseket. Nála azonban nem megy a mennyiség a minőség rovására.

Forrás: Shutterstock/Lenetstan

Rák


Amíg a Bika nem csak főzni, de enni is imád, a Ráknál nem feltétenül van ez így. Ő családcentrikus mivolta miatt édes kötelességének tekint, hogy mindig a legjobb ételt tegye az asztalra. A Rák - legyen nő vagy férfi - már gyerekként is házias, ez gondoskodó alkatából következik. Családanyaként nála nincs ebéd három fogás alatt, de ha arról van szó, pillanatok alatt is képes összedobni valamit, sosem üres a hűtője. Ha Rákhoz mész vendégségbe, biztos akkor sem mész haza tőle üres gyomorral, ha nem számított rád. A Rák szülő nem pénzt ad a gyerekeinek, hogy vegyenek rajta ételt az iskolában, sokkal inkább káprázatos szendvicskölteményeket csomagol nekik. Egészségtudatos lévén arra is figyel, hogy ezeket is a lehető legjobb alapanyagokból készítse el.

Vízöntő

A különc Vízöntő nem feltétlenül az éhség vagy a gondoskodás miatt áll a tűzhely mellett. Ő az, aki nem is főz, ő alkot. A Bikával ellentétben nem sokra tartja a hagyományos konyha remekeit - úgy gondolja, azokat bárki képes elkészíteni - ő kísérletezni szeret. Ha teheti, különleges vagy ismeretlen alapanyagokkal kísérletezik; fontos számára, hogy az étel, ami kikerül a kezei közül, érdekes és tetszetős legyen. Nem idegenkedik semmitől, a keleti konyha pedig sokszor a szíve csücske. Ha külföldön jár, mindent megkóstol, nem a szokások rabja. Többnyire odavan a fine diningért, számára nemcsak az a fontos, hogy jóllakjon, hanem az is, hogy olyat kóstolhasson, amit addig még soha.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.