Íme, az öt legokosabb csillagjegy: már gyerekként vág az eszük, mint a borotva

Okos gyerek
Getty Images/iStockphoto/Schoolgirl - shironosov
intelligencia asztrológia csillagjegy tanulás okos
Vannak csillagjegyek, akik már kisiskolásként is a tanárok kedvencei: tanulékonyak, érdeklődőek. Később veleszületett intelligenciájuk mellett rengeteg energiát fordítanak a tanulásra és az önképzésre is, közülük többen - bár más-más úton - nagyon sokra vihetik az életben.

Bizonyos csillagjegyek már kicsiként kiemelkednek a többiek közül. Érdeklődőek, ahogy megtanulják a betűket, a könyvek szerelmesei lesznek, jó tanulók. Ők azok, akikre a tanáros soha nem panaszkodnak, ha mégis, akkor a magatartásuk miatt, ugyanis, ha unják a tanórát, hajlamosak mással elszórakoztatni magukat vagy zavarni a többieket. 


Szűz

A Merkúr uralta analitikus Szűz már kisgyerekként szorgalmas, minden részletre odafigyel, fel is jegyzi azokat. Gondolkodásuk logikus, fejükben minden rendszerré áll össze, ezért a vizsgákon egészen biztosan jól teljesítenek. Ők azok, akiktől társaik lemásolják a házi feladatot, de nekik vannak biztosan kidolgozva az érettségi- vagy vizsgatételeik is.  Sokan közülük tudományos pályára lépnek, ahol rendszerező és lényeglátó képességeiket kamatoztathatják. Nem csak okosak, de lehet is rájuk számítani. Ha választhatnak, szívesebben dolgoznak egyedül: szeretnek elmélyülni, ilyenkor nem igénylik a társaságot. Ha hagyjuk, hogy maguk dolgozzanak ki stratégiákat, később csapatjátékosok is lehetnek.

olvasás, könyv, olvasó nő
A Szűzek a szabadidejüket is szívesebben töltik emberek helyett könyvek társaságában. 
Forrás: Shutterstock


Ikrek

Az Ikrek az állatöv örök tanulói. A Szűzhöz hasonlóan az ő uralkodójuk is a Merkúr, a kommunikáció és az értelem bolygója. Kíváncsiságuk és az összetett fogalmak gyors megértésére való képességük kivételes tanulóvá teszi őket. Az Ikrek örömüket lelik a tantárgyak széles skálájának felfedezésében, minden érdekli őket. Gyenge pontjuk lehet, hogy ha valamit megunnak, figyelmük máris másra fókuszál. Tanárként fontos, hogy észrevegyük, miben igazán tehetségesek, majd affelé terelgessük őket. Akkor sem kell kétségbeesni, ha időközben 180 fokos fordulatot vesznek: valószínűleg ilyenkor támadnak a legjobb ötletei. A Szűzekkel ellentétben ők a legszívesebben teammunkákban vesznek részt, ahol mindenki hozzáteszi a magáét.

 

Bak

A Bakok fegyelmezett és ambiciózus természetükről ismertek. Uralkodó bolygójuk a Szaturnusz hatalmas kitartással és küzdőképességgel ajándékozza meg őket: számukra nincs olyan nehézség, amit ne tudnának leküzdeni, ha tévútra tévednek, belátják hibáiket és újrakezdik, igazi modern Sziszüphoszok ők. A  Bakok magas követelményeket támasztanak magukkal szemben, és hajlandóak előremenetelükért keményen megdolgozni. Jellemzően az életük delén futnak be, de azért, mert csak akkor állnak nyilvánosság elé a felfedezéseikkel, ha teljesen biztosak benne, hogy tökéletesen megoldották a feladatot. Sosem érik be félmunkával: szigorú tanárok, kemény főnökök és kitartó kutatók. 

 

Mérleg

A Mérlegeket a Vénusz, a szerelem és a szépség bolygója uralja, ők azok, akik a tudományban is megtalálják az esztétikát, sőt, a legtöbb dolgt a széség szemüvegén át néznek. A Mérlegek a harmóniát és az egyensúlyt keresik az élet minden területén, beleértve az oktatást is. Gyakran jeleskednek a csoportos projektekben, bemutatva együttműködési és diplomáciai készségeiket. Gyakran helyezkednek el a divat- vagy szépségiparban: a legnagyobb örömet az okosság és szépség fúziója jelenti számukra. 

 

Vízöntő

Az előrelátó és innovatív elméjükről ismert Uránusz és Szaturnusz uralta Vízöntők egyedülálló perspektívát hoznak a tudományos életbe. Már gyerekként is mindig van egy jobb ötletük, a hagyományos oktatás nem az ő terepük, szokatlan gondolatmenetüket kevesen tudják követni. Feladatuk, hogy vízióikat mások számára is érthetővé, befogadhatóvá tegyék.  A Vízöntők gyakran úttörők a saját területükön, megkérdőjelezik a normákat, és hozzájárulnak a tudás fejlődéséhez.
 

Ez is érdekelhet: 

Ezekben a jegyekben született nők a szerelem rabjai: megszállottak és birtoklóak

4 csillagjegy, amelynek képviselői többre értékelik a pénzt, mint a szerelmet

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.