Bajor Lili: "Apu fentről terelget az utamon"

Fotó: Life.hu -
Bajor Imre könyvbemutató Bajor Lili
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bajor Imre lánya, Bajor Lili is megjelent az édesapja életérő szóló könyvbemutatón, és a könnyeivel küszködve emlékezett édesapjára. 

Nem feledi a közönség Bajor Imrét, ezt bizonyítja, hogy alig lehetett beférni az augusztus 6-án elhunyt színész emlékkönyvének bemutatójára. Ruttka Ildikó 13 évvel ezelőtt írta meg Bajor Imrével közösen „Bajorimi a Kicsihuszár" című könyvét. Azóta felnőtt egy generáció, a színész pedig elment. A kiadó és a könyv szerzője úgy gondolták, hogy a különleges történetekkel és megszólalókkal tarkított könyvet a színész halála után újra megjelentetik. Bajor Imre gyermekei, Bajor Lili és Bajor Marci is könnyes szemmel szorították kezükbe édesapjuk könyvét.

Fotó: Margitay Klára/Life.hu

A legmeghatározóbb emlék apuhoz kapcsolódóan, amikor harmadikos koromban elutaztunk Indonéziába két hétre, az maga volt a mámor. Mindig mondtam apának, ha lehet, menjünk vissza Balira. Mondogatta, hogy rendben, de erre már nem került sor" – mondta Marci. „Mikor jelentkeztem a Színművészeti Egyetemre, ő azt mondta, badarság volt. Mikor sikerült a felvételim, valahogy úgy éreztem, hogy könnyen ment, most pedig naponta bizonyítanom kell. Nem gondolom, hogy ezzel a munkával, amit ott csinálok, egyedül vagyok - ő fentről terelget az utamon, de erről még nehéz nekem beszélnem" – mondta könnyeivel küszködve Lili.

Fotó: Margitay Klára/Life.hu

A szerzőnő már kamaszkora óta ismerte Bajor Imrét - Ruttka Ildikó édesapja, Ruttka Ferenc, festőművész Imre barátja volt. Amikor Nádas Györgynek eszébe jutott, hogy kellene írni Imréről egy könyvet, a színész régi barátjához fordult. „Abban az időben már újságíróként dolgoztam és elég sok cikket írtam Imréről. Azt viszont nem értettem, miért pont rám gondolt. Erre ő azt mondta: 'Nekem egy olyan ember kell, aki feltétel nélkül szeret engem és én is feltétel nélkül szeretem őt'. Most ez a kiegészítés, amit hozzáírtam a könyvhöz, az elmúlt 13 évnek egy zanzásított változata" – mondta Ruttka Ildikó.

Fotó: Margitay Klára/Life.hu

A könyvbemutatón Bajor Imre baráti is megjelentek, akik a könyvben elmesélik emlékeiket a színészről.
Imi mindig vonzotta a közönséget és ez most is látszik. Mi itt ülünk, az emberek nem is látnak minket, de nem baj, Imi sincs itt, őt sem látjuk. A barátságunk régóta tart, nem tudok róla múlt időben beszélni" – mondta meghatottan Hernádi Judit. „Amikor itt összejöttünk a könyvbemutató előtt, azt vártam, hogy belépjen Bajor, és ahogy szoktunk ketten félrehúzódva nevetgélünk majd, hogy ez a rengeteg ember mi a bánatnak jött ide" – mosolygott Gálvölgyi János.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.