A legbizarrabb otthonok - Te szívesen élnél így?

bizarr ház otthon építészet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gondoltad volna? Nagyranőtt bevásárlókosarakban, kockákban, buborékokban, de még pörgő-forgó házakban is élnek családok világszerte. Hogy a különc emberek - ötletgazdák és építészek - hány és hány bizarr otthont építettek már fel karöltve, megsaccolni se tudnánk - a Life.hu most összegyűjtötte a hét legérdekesebbet.

1. Pörög-forog, nem körhinta. Mi az?
Ülsz a nappaliban, fürdeted az arcod a napfényben. Telik-múlik az idő, a napsugarak lassan odébb vándorolnak, de téged ez egyáltalán nem zavar. Ugyanis mindössze egy gombnyomás az egész, és a házad a napjárással együtt forog. Igen, Ausztráliában létezik olyan ház, ami 360 fokban képes saját tengelye körül megfordulni - és ezért mindössze egy, a mosógép motorjánál nem nagyobb szerkezet a felelős. (www.everinghamrotatinghouse.com.au/EveringhamRotatingHouse)

2. Nagyobb hely kell? Nem probléma!
Angliában áll az a ház, ami éppúgy lehet kis alapterületű, mint kétszer akkora. Hogyan? A tulajdonos külön kérésére úgy tervezték meg az amúgy nagyon egyszerű külsejű épületet, hogy abból egy újabb, üvegház-szerű bővítmény kihúzható legyen. Így például egy nagyobb fős társaság váratlan betoppanása sem okozhat gondot az itt élő családnak - helyszűkében legalábbis biztosan nem lesznek majd. (www.therussellhouse.org)

3. Gigantikus kalaposok
Szereted a gombát? Egy amerikai építésznek köszönhetően már nem csupán a tányérodra kerülhetnek a kalaposok, de akár még be is költözhetsz egybe. A körpanorámás lakások gyönyörű, ősfás övezetben vannak, így az erdő szerelmesei minden szempontól autentikus otthonra lelhetnek. (www.mushroomhouse.com)

4. Vannak, akik igazi buboérkban élnek!
Futurisztikus látványt nyújtanak azok a franciaországi otthonok, amelyek egy-egy buborékot formáznak. A Cannes-tól néhány kilóméterre épült buborékkomplexumot elnézve klausztrofóbiásoknak semmiképpen sem ajánlott ez a rendhagyó lakópark, ami még a '70-es években épült, és ami 1989-ben a híres divattervező, Pierre Cardin tulajdonába került. (www.anttilovag.org)

Forrás: www.anttilovag.org

5. Nem csak kockáknak
A hollandiai Rotterdamban csak kockafaluként emlegetik a Piet Blom tervező által létrehozott lakóparkot. A parkban háromszintes, nyolcszögletű házak találhatók, amelyek egybefüggő sorházakat alkotnak. A tervező koncepciója szerint az egyes házak fákat szimbolizálnak, a házak együttese pedig magát az erdőt. Mielőbb a lakóparkot átadták volna, önkéntesek bevonásával letesztelték a lakásokat, hogy kiderüljön, kényelmes-e az élet egy ilyen otthonban. Mivel azóta is folyamatosan lakják a házakat, feltételezzük, azok. (www.en.wikipedia.org/wiki/Cube_house)

Forrás: Thinkstock

6. Kő ház?

Sziklába vájt házakról hallottunk már, nade hatalmas kavicsban élni - azért az mégiscsak más. Portugáliában két nagyobb darab szikla közé betonalagutat építtetett a furcsa igényű tulajdonos, így kapott egy viszonylag nagy alapterületű, amorf kőházat. A ház áramellátásáról szélmalmok gondoskodnak. A különös elgondolás mellett a ház elhelyezkedése sem éppen mindennapi - szomszédoktól biztosan nem kell tartani! (www.archdaily.com/73745)

7. Óriások kosara

Lám, bevásárlókosárban is élnek emberek. A nagyranőtt szatyornak több apratmanjában iroda üzemel jelenleg - ez a kosár ugyanis az otthoni dekorációkat, kiegészítőket forgalmazó világhírű cég, a Longaberger székhelye. Azért a családoknak is nagy kedvene a hely, a cég több munkatársa is a gigafülesben lelt szerető otthonra. (www.longaberger.com/homeOffice.aspx)

Forrás: www.longaberger.com
A legbizarrabb családi fotókhttp://www.life.hu/anyaskodj/20131112-vicces-es-megdobbento-csaladi-fotok.htmlÍme Delhusa Gjon bizarr otthonahttp://www.life.hu/anyaskodj/20131106-a-super-tv2-hal-a-tortan-cimu-musoraban-mutatta-meg.htmlÍgy néz ki Katalin és gyermeke - bizarr portréhttp://www.life.hu/szorakozz/20130716-kaya-mar-spanyol-muvesz-bizarr-portret-keszitett-katalinrol-es-a.html


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.