Tudtad? Világsztárok, akiket örökbe fogadtak

Forrás: AFP/Getty Images/Michael Loccisano -
adoptálás örökbefogadás John Lennon nevelőszülő Nicole Richie család anya Ray Liotta Jamie Foxx gyerek Steve Jobs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Egyesült Államok korábbi elnökét, Bill Clintont csakúgy, mint a nemrég elhunyt Dél-Afrikai Köztársaság Elnökét, Nelson Mandelát is örökbe fogadó szülők nevelték fel. De rajtuk kívül is számos olyan hírességet ismerünk, akiket gyerekkorukban adoptáltak. Íme, néhány közülük. 

Ray Liotta

A világhírű amerikai színész 1954. december 18-án született Alfred és Mary Liotta fiaként, majd nem sokkal később, mindössze féléves korában adoptálták. New Jerseyben nőtt fel. Mindig is kíváncsi volt, milyenek lehetnek az igazi szülei, és amikor 1997-ben első gyermeküket várták feleségével, elhatározta, hogy felkeresi biológiai anyját. Találkozásuk után Liotta úgy nyilatkozott: „Kissé felzaklatott, hogy találkoztam a valódi anyámmal és meg kell mondjam, hálás vagyok a sorsnak, hogy örökbe fogadtak a nevelőszüleim!”

Forrás: AFP/Robyn Beck

Jamie Foxx

A színész és komikus Jamie Foxx 1967. december 13-án született Texasban Louise Annette Talley Dixon és Darrel Bishop fiaként. Nem sokkal a születése után édesanyja örökbe adta Esther Marie-nek és Mark Talleynek. A nevelőszülők sajátjukként bántak a kis Jamie-vel, az igazi szülei néha feltűntek a fiú életében, de nem vettek részt a nevelésében.

Forrás: AFP/Getty Images/Valerie Macon

Nicole Richie

Nicole Richie, az amerikai tervező, színésznő és televíziós személyiség 1981. szeptember 21-én született. Biológiai apja Peter Michael Escovedo zenész, egy rövid ideig együtt zenélt Lionel Richie-vel, biológiai anyja, Karen pedig a személyi asszisztense volt Nicole nagynénjének, a szintén zenész Sheila E.-nek. Amikor a kicsi Nicole hároméves volt, a szülei úgy döntöttek, hogy anyagilag mindenképpen jobb sorsa lesz a lányuknak akkor, ha Lionel Richie-vel és annak feleségével nő fel. Hivatalosan akkor fogadta örökbe a világhírű zenész a kislányt, amikor az kilencéves volt.

Forrás: AFP/Getty Images/Michael Loccisano

Steve Jobs

Az Apple alapítója, Steve Jobs Kaliforniában született 1955 februárjában Joanne Simpson és Abdulfattah John Jandali fiaként. A szülőpáros már csecsemőkorában lemondott Steve-ről, így került Paul és Clara Jobshoz. Amikor később megkérdezték Steve-et, hogy mit gondola valódi szüleiről, csak ennyit mondott: „Nekem Paul és Clara Jobs az igazi szüleim.”

Forrás: AFP/Getty Images/Justin Sullivan

John Lennon

A legendás The Beatles egykori tagja, John Lennon is örökbe fogadó szülőknél nevelkedett. A kis John 1940. október 9-én látta meg a napvilágot Julia Stanley és Alfred Lennon fiaként. Az apja tengerész volt, aki egy napon rejtélyes körülmények között eltűnt. Édesanyja egyedül képtelen volt gondoskodni a fiáról, ráadásul szívesebben is múlatta az idejét különböző kocsmákban, mint a saját fiával. John nagynénje, Mimi sokat segített Juliának ezekben a nehéz időkben, sokszor vigyázott Johnra, aki ötéves korában már inkább szerette anyjaként nagynénjét, mint édesanyját. Habár édesanyja szeme folyamatosan a gyermekén volt, mégis alkalmatlannak ítélték a gyereknevelésre. Ezért John Lennont nagynénje és nagybátyja fogadta örökbe.

Forrás: AFP
Világsztárok, akiket csúfoltak gyerekkorukban http://www.life.hu/csalad/20140303-vilagsztarok-akiket-csufoltak-gyerekkorukban.htmlA tökéletes külsővel és még tökéletesebb bankszámlával megáldott világsztárok is voltak gyerekek. Ám ekkor még ők is ugyanolyan átlagos kisfiúk és kislányok voltak, mint bármelyikünk. Nem meglepő hát, hogy az is megesett velük, mint bármelyik másik átlagos gyerekkel: csúfolták, kinevették őket. Ők viszont erőt merítettek a sorozatos zaklatásból és megaláztatásból és a létra legtetejére küzdötték fel magukat. Akkor? Ki is nevet a végén? Család--A 7 leggyakoribb hiba, amit szülőként elkövethetünk – és el is követünkhttp://www.life.hu/csalad/20140304-a-7-leggyakoribb-hiba-amit-szulokent-elkovethetunk-es-el-is-kovetunk.htmlMinden gyerek más és más, mind külön személyiség, mindenkinek saját karaktere van. Ezt figyelembe véve kell kialakítanunk a saját nevelési módszereinket, hiszen minden gyerekhez más út vezet. Ám vannak olyan egyetemes buktatók, amiket szülőként gyakran elkövetünk. Íme, a leggyakoribbak.CsaládVilágsztárok, akik korábban hajléktalanok voltakhttp://www.life.hu/csalad/20140226-vilagsztarok-akik-korabban-hajlektalanok-voltak.htmlAmikor a vörös szőnyegen végigsétáló hírességeket látod, nem gondolnád, hogy volt olyan időszak az életükben, amikor nemhogy ételre nem futotta nekik, de lakniuk sem volt hol. Pedig ismerünk néhány olyan világsztárt, aki mielőtt multimilliomossá vált, hajléktalan volt. Íme, néhány közülük.Család--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.