nevelőszülő szülő otthon család anya szeretet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Anyák napja közeledtével világszerte minden gyerek meglepetéssel készül édesanyja számára, hiszen az év e napján tudja talán a leginkább meghálálni szeretetét, gondoskodását és figyelmét. Ám vannak olyan apróságok, akik valamiért nem tudnak édesanyjuk mellett felnőni, mégis áll mellettük olyasvalaki, akit orgonával köszönthetnek május első vasárnapján. Videó is készült róluk: ők a befogadó anyukák, akik gyermekfalvakban nevelik azokat a gyerekeket, akik nem élhetnek vér szerinti családjukkal.

Mind tudjuk, mennyit jelent, ha gyermekkorunk boldogságban és biztonságban telik. Jelenleg Magyarországon 20.000 olyan gyermek él, aki elveszítette a családját valamilyen súlyos ok miatt, így állami gondozásra szorul. Az SOS Gyermekfalu nem hagyományos állami nevelést biztosít, hanem szerető és biztonságos családot nyújt minden oda kerülő gyermek számára. Édesanyát, édesapát és testvéreket a vér szerintiek helyett, akiket a gyerekek valamiért nélkülözni kényszerülnek.

Fájni fog?” – kérdezte Vivi nevelő apukájától, Gábor bácsitól, amikor húsvétkor meg akarta locsolni. A kislányt addig sosem locsolták meg, így nem értette, mi történik vele, ám SOS szülei, Gábor bácsi és Emi néni megmagyarázták a helyzetet, megnyugtatták. A félelem és a bizonytalanság mindenkinek nehéz, de éppen a világgal ismerkedő gyermekek számára kiemelkedően fontos, hogy lehetőleg ne találkozzanak ilyen helyzetekkel, mivel a negatív tapasztalatokat nehezen dolgozzák fel, felejtik el. „Elég zűrzavaros ez a világ amúgy is, nehéz az embernek megtalálni a helyét benne, és ha valakinek nincs segítsége, akkor szinte lehetetlen” – tette hozzá Gábor, aki feleségével együtt nevelőszülő. Ők azt üzenik minden anyának, hogy szenteljenek elegendő időt és figyelmet gyermekeiknek, hiszen így tudnak nekik mindent megadni, amire szükségük van.

Az SOS Gyermekfalvak családot biztosítanak apró és nagyobbacska gyermekek számára, 0-tól 24 éves korig, sőt amennyiben erre lehetőség adódik, a gyermekek édestestvéreikkel együtt nevelkednek, így még kevesebb fontos kapaszkodót veszítenek el régi életükből. Mindemellett megfelelő figyelmet, gondoskodást, szeretetet és lehetőséget biztosít nekik SOS anyukájuk és apukájuk is, tehát megkapják, ami talán a legfontosabb számukra a mai világban: az esélyt. Az esélyt arra, hogy elindulhassanak céljaik felé az életben – ehhez biztosítják a szükséges eszközöket és a család nyújtotta biztos alapot.

A világ 3 legnépesebb családjahttp://www.life.hu/csalad/20140416-a-vilag-3-legnepesebb-csaladja-tobb-szaz-gyerekkel-unokakkkal.htmlNálunk három gyerekkel már nagycsaládosnak számít egy házaspár, de a Föld más pontjain egészen más a nagycsalád fogalma. Íme, a világ legnépesebb famíliái. Család--A világ legszomorúbb reklámja egy kisfiúrólhttp://www.life.hu/csalad/20140405-szivszorito-reklam-egy-kisfiurol-akinek-nincs-anyukaja-es-az-osszes-fontos-dolgot-egyedul-csinalja.htmlA kisfiú csupa olyan dolgot csinál egyes egyedül ebben a reklámban, amit az anyukájával együtt kellenne. Család--Tudtad? Világsztárok, akiket örökbe fogadtakhttp://www.life.hu/csalad/20140307-tudtad-vilagsztarok-akiket-orokbe-fogadtak.htmlAz Egyesült Államok korábbi elnökét, Bill Clintont csakúgy, mint a nemrég elhunyt Dél-Afrikai Köztársaság Elnökét, Nelson Mandelát is örökbe fogadó szülők nevelték fel. De rajtuk kívül is számos olyan hírességet ismerünk, akiket gyerekkorukban adoptáltak. Íme, néhány közülük. Család--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.