Szívszorító magyar kisfilm a gyermekéhezésről

karácsony ételosztás Magyar Református Szeretetszolgálat alultápláltság téli szünet gyermekéhezés reggeli
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Magyar Református Szeretetszolgálat adventi kisfilmje az egyre súlyosbodó hazai gyermekéhezésre hívja fel a figyelmet. A főszereplő kislány minden útjába kerülő dolgot ételnek lát.

„Janka 10 éves, most kezdte a negyediket, kedvenc színe a világoskék. Három napja nem evett főtt ételt" – derül ki a Magyar Református Szeretetszolgálat kisfilmjéből, amelyben Szinetár Dóra is feltűnik. A színésznő ugyanis vállalta, hogy az induló adventi kampány mellé áll, sőt, az arca is lesz, így még a filmben is fontos szerepet kapott.

Forrás: Facebook/Magyar Református Szeretetszolgálat

Az egyperces videóban egy kislány sétál az utcán, és amerre csak jár, mindenütt ételt „lát". Az idei adventi kampánnyal a szervezet arra hívja fel a figyelmet, hogy ma 10 és 30 ezer közé tehető azon magyar gyerekek száma, akik nem jutnak minden nap élelemhez, és számuk évről évre nő. A legfrissebb felmérések szerint a hét évnél fiatalabbak több mint 40 százaléka él ma Magyarországon szegénységben. Ezek a kicsik csak az óvodában vagy az iskolában jutnak rendszeresen ételhez - számukra a téli szünidő nem a karácsonyról és az ajándékokról, hanem az éhségről szól.

Három gyermekből egy reggeli nélkül indul el otthonról Magyarországon! A részletekért kattints IDE!

Az alultáplált gyermekek fejlődése észrevehetően lelassul, fizikai és mentális problémák egyaránt jelentkezhetnek náluk, sőt, a helytelen táplálkozás akár daganatos betegségekhez is vezethet, erről ITT írtunk bővebben.

Egy huzamosabb ideig éhező gyerek szervezete olyan mértékben károsodik, hogy jó eséllyel egész hátralévő életében egészségügyi problémákkal fog küzdeni – hangsúlyozza a szervezet, amely a téli szünet minden egyes napján oszt majd ételt a rászorulóknak Budapesten és vidéken egyaránt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.