Görbe Nóra egy vakolat és meleg víz nélküli házba kényszerült – nem tudta fizetni a hitelét

Forrás: MTI/Zih Zsolt -
lakáshitel Görbe Nóra fizetésképtelenség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Autóhitelét nyolc éve nyögi, az új otthonára felvett kölcsönt végtörlesztette: Görbe Nóra lakása odalett, meleg víz nélkül kezdenek új életet.

Idegileg totál kikészültem” – ismerte el Görbe Nóra, aki a napokban autóhitele miatt írta ki magából kétségbeesését a Facebookon. „Két hitelt vettünk fel, 2007-ben és 2008-ban" – mesélte a Borsnak. "Egy szabad felhasználásút és egy autókölcsönt. Persze mindkettőt svájci frank alapon. Az előbbiből szerettük volna leendő otthonunkat felújítani, de a válság mindent meghiúsított. Hiába fizettük a megemelt törlesztőket, a tartozás csak nőtt. Csak végtörlesztéssel tudtunk kiszállni a lakásból, de az odalett. Az autó nyolc éve van meg, ötvenezer helyett ma már százat kell fizetnünk, még két éven át.”

Forrás: MTI/Zih Zsolt

Görbe Nóra és családja ráadásul a költözést így sem kerülhette el, hiszen a hitelt erre a célra vették fel, így azonban – anyagilag szinte kisemmizve – egy felújításra váró épületbe kellett bebútorozniuk. „Igaz, hogy a házon sok munka van, de a kertnek már most tud örülni a család. Egy százéves kocsiszínben terveztük az életünket, amit felújítunk és otthonossá teszünk. Nagy kihívás volt ez számunkra, egy kreatív feladat. Most, hogy költöznünk kell, már tudjuk, a felújítás csak önerőből, kétkezi munkával valósulhat meg. Le sincs vakolva, meleg víz egyelőre nincs is benne.”

A színésznő a férjével a napokban kezdi meg új életét az évekkel ezelőtt megálmodott új, de ma még komfort nélküli otthonában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.