„Mindig kérdezgetnek, hogyan bírom, és röhögve mondom, hogy jól”

Fotó: Nánási Pál -
anyaság Születés LifeNetwork Jön a baba Hadas Krisztával gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kutyák, macskák, nyulak, kecskék, lovak és négy gyerek. A békéscsabai Kovácsék gyakran hagyományőrző ruhát húznak, lóra pattannak, és onnan nyilaznak, ha pedig épp arra van kedvük, jurtában alszanak. A legkisebb gyerek egy nem mindennapi családba született bele. A Jön a baba első évadában egy igazi hagyományőrző családdal ismerkedhettek meg a nézők.

Magdi és Csaba nem az a stresszelős fajta: élvezik az életet, a sok gyereket és a családi bulikat. Azt mondják: a nagy család az erős család. Nyolc év együttélés és a második gyerek születése után házasodtak össze. Nem azért, mert nem vették komolyan az összetartozást, nagyon is stabil, boldog a kapcsolatuk, egyszerűen csak így jött ki a lépés. Aztán a két lány, Virág és Kamilla után megszületett Bendegúz. A negyedik apróság, a gyönyörű Bulcsú pedig Hadas Kriszta és szerkesztőtársa asszisztálásával látta meg a napvilágot egy forró nyári napon.

Fotó: Nánási Pál

Érte megérte!

Ilyen még nem volt Magyarországon: a Jön a baba Hadas Krisztával című, LifeNetwork csatornán futó dokumentumsorozat anyukái most megmutatják, milyen is egy valódi női test egy, kettő, három, vagy akár négy gyermek után, épp csak húszon vagy akár jóval negyvenen túl. Az első és második évad néhány édesanyája úgy döntött egy közös fotón bevállalják a terhességi csíkjaikat, az itt-ott kidudorodó párnákat, a néhol megereszkedett bőrt, a főszerkesztő-műsorvezető Hadas Kriszta pedig közéjük állt. Miért? Mert érte megérte!

A stáb nagyon aggódott, hogy lejutnak-e időben Békéscsabára Budapestről. Kérték Magdit, hogy addig is "szorítsa össze a térdeit". Így is történt, Magdi akkor lazult el, amikor végre megérkezett Hadas Kriszta és Kéky Kira, a szülések operatőre. Minden rendben ment, ám az utolsó pillanatokban a jelenlévő apuka és Krisztáék azt hitték, hogy nagy a baj. A köldökzsinór ugyanis előrecsúszott, és beszorult az épp születőben lévő baba feje mellett. Bulcsú ijesztően sötétlila volt, még félig a mamában volt, amikor már szívták a váladékot orrából, szájából, hogy levegőhöz jusson. Amikor kibújt, a szülésznő jó ideig paskolta, mégsem sírt fel. Végtelennek tűnő másodpercek voltak ezek. Amikor végre felhangzott a rekedtes nyekergés, Magdiból és a férjéből, Csabából egyszerre szakadt fel a megkönnyebbült nevetés. Egy kis akklimatizálódás után az anya végre magához ölelhette Bulcsút, megszoptatta, és délután a tesók is megérkeztek: a kiskamasz lányok, Virág és Kamilla, és a kétéves Bendegúz. Az eddigi legfiatalabb csemete először láthatóan nem örült annak, hogy már nem ő a legkisebb a családban.

Fotó: Nánási Pál

Jön a baba Hadas Krisztával 2.

10 édesanya, 11 gyermek - Jön a baba Hadas Krisztával! A LifeNetwork csatornán 2. évadát kezdi az a 10 részes sorozat, mely igazi családi mozi lesz: nem idealizált, hanem valódi családokkal mutatjuk meg, milyen a babavárás, a szülés és a gyermekágyas időszak. Jön a baba Hadas Krisztával, 2. évad május 3-tól minden vasárnap 15:00-kor a LifeNetworkön.

Ma már a gyönyörű kisfiú óriási és egészséges. Kovácsné Tóth Magdi pedig megpróbál sokfelé osztódni, hiszen míg férje dolgozik, ő van a gyerekekkel. Bár nem könnyű feladat, de mint mondja, egyetlen percét sem bánja. „Mindegyikőjükre igyekszem időt szakítani külön-külön is, amikor csak ő van. Mindig kérdezgetnek, hogyan bírom, és röhögve mondom, hogy jól. Nincs pedáns rend, a lakás minden helyiségében találni kisautót, popsitörlőt, egy-egy kupac ruhát. Főzni sem jut időm minden nap, de megesszük az üzemi konyháról hozatott ebédet, a lányok meg külön örülnek az anya által felturbózott félkész pizzának. Nagyon szeretik egymást, és bár vannak csetepaték, de büszkék rá, hogy nagy családban nevelkednek."

Amikor a női mell látványától felfordul a gyomrunkhttp://www.life.hu/csalad/20150402-anyukak-nyilvanos-szoptatasa-felhaborodast-kelt-az-emberekben.htmlTe elkapcsolod a televíziót, ha egy fedetlen női keblet látsz meg a képernyőn? Nem? Miért nem? És felháborodsz, ha egy anyuka közvetlenül melletted szoptatja meg éhes kisbabáját? Igen? Miért?CsaládThinkstockDöbbenetes! Titokban gyereke született Czeizel Endrénekhttp://www.life.hu/csalad/20150407-czeizel-endrenek-gyereke-szuletett-titokban.htmlCzeizel Endrének tavaly nyáron titokban kislánya született, miközben ő 40 éve feleségével él. A kislány, Fanni, szinte teljesen titokban jött világra. CsaládFotó: Zsigmond László/Life.huOlivia Wilde a legédesebb húsvéti anyuka: Cuki családi fotó!http://www.life.hu/csalad/20150406-olivia-wilde-es-jason-sudeikis-gyermekukkel.htmlMíg Zimány Linda, Paris Hilton és Britney Spears szexis nyuszifülekkel, Kendall Jenner pedig pőre altesttel üdvözölte a húsvétot, addig a mindig gyönyörű Olivia Wilde-nak nem kellettek ilyen közhelyek, hogy elvigye a húsvét legédesebb anyukája címet.Család--A legjobbat a babának! Mellpumpával fotózkodott Doutzen Kroeshttp://www.life.hu/csalad/20150406-doutzen-kroes-mellpumpaval-fotozkodott-es-az-anyatej-es-a-szoptatas-mellett-kampanyolt.htmlAhogy arról korábban a Life.hu beszámolt, januárban kislánya született a szépséges modellnek. Akkor Instagramján kürtölte világgá boldogságát, hogy megérkezett gyermeke, Myllena Mae. Most megint posztolt.Család--Nehéz percek! Paul Walker lánya, Meadow így gyűjt erőthttp://www.life.hu/csalad/20150406-paul-walker-lanya-meadow-walker-instagramjan-osztott-meg-egy-edes-kepet.htmlNem lehetnek könnyűek ezek a napok, vagy hónapok, Meadow Walker számára. Most mutatják be ugyanis világszerte azt a filmet, melynek forgatási ideje alatt vesztette életét a papája.CsaládOrigoMi vagyunk Baldwinék: Ilyen egy igazi, kiegyensúlyozott, boldog családhttp://www.life.hu/csalad/20150405-alec-baldwin-es-neje-hilaria-baldwin-intim-csaladi-fotot-kozoltek-a-szinesz-szuletesnapjan.html1958. április 3-án született Alec Baldwin, így a napokban ünnepelte 57. születésnapját. A színész kedvese, aki második közös gyermekükkel várandós, ezzel a cuki családi fotóval köszöntötte Alecet, illetve a rajongókat.CsaládOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.