„Csináljatok valamit, nem tudok így nyomni, nagyon fáj”

anyaság Születés LifeNetwork Jön a baba Hadas Krisztával gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Réka, a hatodéves orvostanhallgató élete legrendhagyóbb vizsgaidőszakát tudhatja maga mögött. A szorgalmas tanulást egy-egy reggeli rosszullét és néha még infúzió is megszakította. A fiatal anyukával a Jön a baba második évadjában ismerkedhetnek majd meg a nézők.

Stein-Udvardi Réka és közgazdász férje, Péter 2012 óta házasok. Az esküvő után rögtön gyerekre vágytak, de nem jött össze a baba. Réka, mivel nagyon tudatos, hamar orvoshoz fordult. Gyorsan kiderült, hogy nincs minden rendben: inzulinrezisztenciát és pajzsmirigy-alulműködést diagnosztizáltak nála. Három sikertelen inszemináció után 2013-ban végül mégis spontán esett teherbe. Ám egy vírusfertőzés következtében hathetesen elvesztette a babát.

Fotó: Nánási Pál

Bár szörnyű traumán mentek keresztül, nem adták fel, elszántan küzdöttek a babáért. Stimulációk, diéta, a cukorháztartás kezelése, mindent megpróbáltak a sikerért, a kis élet mégsem akart megfoganni. Végül mesterséges megtermékenyítéssel – rögtön elsőre – kisbaba fogant. A fiatal kismama nagyon nehezen viselte a várandósságot, gyakoriak voltak a rosszullétek, az étkezések után minden kijött belőle. Rendszeresen, szinte naponta kapott infúziót, hogy ki ne száradjon.

Érte megérte!

Ilyen még nem volt Magyarországon: a LifeNetwork csatornán futó, Jön a baba Hadas Krisztával című dokumentumsorozat anyukái most megmutatják, milyen is egy valódi női test egy, kettő, három vagy akár négy gyermek után, épp csak húsz felett, vagy akár jóval negyvenen túl. Az első és második évad néhány édesanyája úgy döntött, hogy egy közös fotón bevállalják a terhességi csíkjaikat, az itt-ott kidudorodó párnákat, a néhol megereszkedett bőrt, a főszerkesztő-műsorvezető Hadas Kriszta pedig közéjük állt. Miért? Mert érte megérte!

Réka természetes szülésre készült, de attól sem félt, ha esetleges komplikációk miatt császárral kell megszülnie gyermekét, ugyanis abban a kórházban tervezett szülni, ahol édesanyja az altatóorvos. Tudta, hogy mindenképpen jó kezekben lesz.

Február 13-án, pénteken aztán már épp úgy tűnt, hogy alig betöltött 37 hetesen megszületik Péter, de aztán az orvos egy félnapi benntartózkodás után hazaküldte a házaspárt, hogy ezek csupán intenzív jóslófájások voltak, "csupán" gyakorolt a méh izomzata.

Amikor végre eljött az idő, a kis Péterke nem siette el a világrajövetelt. Réka férje este 11-kor értesítette Hadas Krisztáékat, hogy a kismama már kórházban van, a pici baba azonban egészen reggel 8-ig várt, nem akaródzott neki hamarabb kibújni. Talán amiatt, hogy Réka hatodéves orvostanhallgató volt, a vajúdás közben megszállottan figyelte a magzati szívhangot a monitoron, ha nem tudott rápillantani, akkor azonnal kérte, hogy fordítsák úgy, hogy lássa.

Fotó: Nánási Pál

Jön a baba Hadas Krisztával 2.

10 édesanya, 11 gyermek – Jön a baba Hadas Krisztával! A LifeNetwork csatornán 2. évadát kezdi az a 10 részes sorozat. Igazi családi mozi lesz: nem idealizált, hanem valódi családokkal mutatjuk meg, milyen a babavárás, a szülés és a gyermekágyas időszak. Jön a baba Hadas Krisztával, 2. évad május 3-tól minden vasárnap 15.00-kor a LifeNetworkön.

„Csináljatok valamit, nem tudok így nyomni, nagyon fáj!" – kérlelte édesanyját és a szülészét Réka annak ellenére is, hogy már volt bekötve neki a gerincközeli fájdalomcsillapító, az EDA.
El kellett fogadnia, hogy ez a fájdalom kell, ez jó, ezzel haladnak, erre a fájdalomra kell rányomnia. Erről győzködte a szülészorvos.
Az anyuka és az apuka örömére a kicsi Péter végül egészségesen, gyönyörűen, 53 centisen és 3200 grammosan érkezett a világra.

Amikor a női mell látványától felfordul a gyomrunkhttp://www.life.hu/csalad/20150402-anyukak-nyilvanos-szoptatasa-felhaborodast-kelt-az-emberekben.htmlTe elkapcsolod a televíziót, ha egy fedetlen női keblet látsz meg a képernyőn? Nem? Miért nem? És felháborodsz, ha egy anyuka közvetlenül melletted szoptatja meg éhes kisbabáját? Igen? Miért?CsaládThinkstockDöbbenetes! Titokban gyereke született Czeizel Endrénekhttp://www.life.hu/csalad/20150407-czeizel-endrenek-gyereke-szuletett-titokban.htmlCzeizel Endrének tavaly nyáron titokban kislánya született, miközben ő 40 éve feleségével él. A kislány, Fanni, szinte teljesen titokban jött világra. CsaládFotó: Zsigmond László/Life.huA legtutibb családbarát programok hétvégérehttp://www.life.hu/csalad/20150330-az-ot-legjobb-csaladbarat-program-az-aprilis-10-11-12-hetvegere.htmlIgazán szórakoztató gyerekbarát hétvégi programot keresel? Hiába a folyamatosan nyüzsgő főváros, élvezetes budapesti családi elfoglaltságot néha nem is olyan könnyű találni. Összeszedtünk hát öt olyan tuti programot, amely biztosan felvillanyozza majd a gyerkőcöket!CsaládThinkstockA legjobbat a babának! Mellpumpával fotózkodott Doutzen Kroeshttp://www.life.hu/csalad/20150406-doutzen-kroes-mellpumpaval-fotozkodott-es-az-anyatej-es-a-szoptatas-mellett-kampanyolt.htmlAhogy arról korábban a Life.hu beszámolt, januárban kislánya született a szépséges modellnek. Akkor Instagramján kürtölte világgá boldogságát, hogy megérkezett gyermeke, Myllena Mae. Most megint posztolt.Család--Így ünnepelte a húsvétot a Beckham család: Cuki fotók!http://www.life.hu/csalad/20150406-victoria-beckham-es-brooklyn-beckham-is-edes-csaladi-fotokat-posztolt.htmlVictoria Beckham és legidősebb fia olyannyira élvezték a húsvétot, hogy mind a ketten aktív posztolásba kezdtek utána az Instagramon. Aztán David is bekapcsolódott.Család--Milla Jovovich elárasztja Instargamját 5 napos csemetéje képeivel: Gyönyörű fotók!http://www.life.hu/csalad/20150405-milla-jovovich-elarasztja-instargamjat-5-napos-kislanya-dashiel-kepeivel.htmlAhogy arról korábban a Life.hu beszámolt, szerdán megszületett a híres modell második gyereke. A kislány a Dashiel nevet kapta, a büszke anyuka pedig megállás nélkül posztolja a képeket róla.CsaládAFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.