Már nem koraszülött - Várandósságod 37. hetének történései

Forrás: Thinkstock -
szülés Libero2015 várandósság terhesség hétről hétre magzat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 37. hét végére a magzat orvosilag érettnek számít, ezért ha megindul a szülés, már nem próbálják késleltetni a kicsi világra jövetelét. Babád ha most születik meg, már nem számít koraszülöttnek.

Bár babád súlya az utolsó pár hétben is gyarapszik, azt nem szabad elfelejtened, hogy a születési súlyt és hosszt tekintve igen nagy egyéni változatosságok mutatkoznak.

Forrás: Thinkstock

A 37. hétre gyermeked koordinációs készség már igen fejlett, bármit meg tud ragadni a kis ujjacskáival. Ha pedig a méheden belül fényt érzékel, arcocskájával arrafelé fordul.

Várandósságod 36. hetének történései

A 36. héten babád arcocskája már egészen pufók, a zsír lerakódása ugyanis az arcot sem kerüli el, sőt, a szopásban segédkező izmok erőteljes fejlődése szintén segít abban, hogy pofija elnyerje végleges formáját. Bár csontjai már erősek, még így is könnyen deformálódhatnak a szülőcsatornában. Gyakori, hogy a születés után pár napig a baba feje csúcsos vagy tojás alakú, ettől azonban nem szabad megijedni, hamar visszanyeri majd eredeti formáját.

A babád feje mostanra már elhelyezkedett a kismedencédben, ezért a légzésed könnyebbé válik, ahogy a méhed elmozdul a rekeszizmod alól.

Eközben te...

Ha eddig még nem tetted meg, érdemes ellátogatnod a szülészetre, és megnézned, hol fog a kisbabád világra jönni. Ha nem teljesen ismeretlen a hely, te is egyszerűbben el tudsz majd lazulni, és így a szülés is könnyebbé válhat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.