5+1 pártípus, akik biztosan nem bírják sokáig egymás mellett

házasság kudarc válás szerelem nárcizmus kapcsolat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Pattanásig feszülő viták, szélsőséges helyzetek, anyagi problémák és önimádás. Egyes kapcsolatok már azelőtt halálra vannak ítélve, hogy elkezdődnének. Vigyázz, egy-kettőnél előfordulhat, hogy magatokra ismersz!

1. A teendőlistás pár

Egy okos, teendőit be- és számon tartó partner igen jó lehet, ám hosszútávon ne feledkezzünk meg arról, hogy a kémia mennyire fontos alkotóeleme a boldog párkapcsolatnak. Hiába lesz minden a helyén és rendjén, az nem pótolja az érzékiséget.

Forrás: giphy.com

2. Az önszabotálók

Egyikük megcsalta a másikat, ezért a másik most egy kollégájával kezd ki. A nő nem akart elmenni az anyósa által szervezett családi ebédre, ezért a férfi legközelebb nem kíséri el őt a céges rendezvényre. Szemet szemért játszmák uralják az életüket, egészen addig, amíg nem hagynak fel a sértettséggel és nem jönnek rá arra, hogy magukkal tolnak ki.

3. Csak szex és más semmi

Az egészséges és rendszeres szexuális élet elengedhetetlen része egy kapcsolatnak, de

nem lehet éveken át csak erre alapozni.

4. Nárcisztikusék

Nem minden önimádónak van nárcisztikus személyiségzavara, de ha két ilyen beállítottságú ember akar együtt lenni, a házassággal igazán nagy fába vágják a fejszéjüket. A kapcsolat könnyen zátonyra futhat, hiszen az önimádó sokszor képtelen kifejezni az empátiáját és hajlamos a házastársa érzelmeit is elhanyagolni.

Forrás: giphy.com

5. Akiknek a pénz a szavajárása

Amerikai kutatók a közelmúltban megállapították, hogy sok válás előszele lehet a pénzügyekről való folyamatos diskurálás. Egy pszichológus, Marcia Naomi Berger elmondása alapján „Ne szenteljünk nagyobb figyelmet az esküvő tervezésére, mint a házasságra, mert az biztos kudarc”. Szóval érdemes a pénzügyeket és a viszonyokat még a házasságkötés előtt átbeszélni.

+1 Az utállak, de nem tudok nélküled élni pár

A mindenki számára ismerős se veled se nélküled kapcsolatok a hatalmi játszmákról szólnak, az egyik fél mindig próbál felülkerekedni a másikon. A kapcsolat alapjait képezik a pattanásig feszülő, sokszor sértő drámák, amelyek megmérgezik a viszonyt, amely (jobb esetben) szerelemnek indult. Jellemezően az ilyen típusú kapcsolatok végén lélegzik fel a két fél baráti társasága és családjaik is.

5+1 dolog, amit a férfiak elvárnak a feleségüktől

Nem csupán a nőknek, hanem a férfiaknak is komoly elvárásaik lehetnek, mielőtt elmondják a holtomiglan-holtodiglan esküt. Cikkünkből kiderül melyek ezek!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.