Damu Edina: Majácska kicsit sem látszik fejletlennek, pislog a hangomra"

Fotó: Margitay Klára/Life.Hu - Origo -
Damu Roland szülés Damu Edina
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lapinformációk szerint még jó ideig inkubátorban tartják Damu Roland 1,7 kilónál is kisebb súllyal született kislányát. Maja a vártnál jóval hamarabb látta meg a világot, mivel esetében az orvosok indították be a szülést. Azért császározták meg a színész feleségét, mert a baba súlya csökkenni kezdett, és félő volt, hogy "elsorvad" az alkoholizmussal küzdő anyja pocakjában.

"Való igaz, hogy nem voltam jó kismama, sokat vétettem a babám ellen. Ettől az utóbbi hetekben olyan ideges voltam, hogy többször egekig szökött a vérnyomásom. Roland megígérte, hogy meglátogat. Két hónapja nem is láttam, így érkezésének híre annyira felzaklatott, hogy szombat estére megint nagyon felment a vérnyomásom" - mondta Edina a Blikknek.

Fotó: Margitay Klára/Life.Hu - Origo

"Az orvosok nem kockáztattak a magas vérnyomásom miatt, ami a babának is ártott. Majácska gyönyörű, igaz, koraszülöttnek számít, mivel csak egy kiló hatvanhét deka, és negyvenhét centiméter hosszú, de egy kicsit sem látszik fejletlennek, szép és arányos. Igazi kis barnahajú tündér, már a szemecskéit is nyitogatja, pislog a hangomra" - magyarázta Edina, aki nagyon igyekszik, hogy szoptatni tudja babáját.

"Most azért mutatom meg Majácskát, hogy az a sok ember, aki szorított a kislányom egészsége miatt, még ha engem el is ítél, láthassa, hogy a sok jókívánság nem volt hasztalan. A szülés előtt néhány nappal szomszédunktól például vadonatúj babakocsit kaptunk ajándékba. Rengetegen segítenek nekünk, ki ahogy tud, amiért hálásak vagyunk - nyilatkozta Edina, aki tudja, hogy a gyámhatóság életmódja miatt már a szülés előtt megvonta tőle gyermeke felügyeleti jogát.

Damu Roland könyvbemutatóján Fotó: Margitay Klára/Life.hu

"Nővéreméknél, aki vállalta az ideiglenes gyámságot, berendezve várja Maját a kis babavilága. Életem csodája a pici lányom, érte képes leszek a változásra. A mosolya számomra minden szenvedést megér, még akkor is, ha egyedül, csak az édesanyám és a nővérem segítségével nevelem fel" - mondta Damu Roland felesége.

Edina nővére, Katalin is megszólalt az ügyben, aki felkészülten várta testvére kislányának érkezését. "Pénteken írtam alá a gyámságomról szóló nyilatkozatot, amit beadtam a hatóságnak. Ha betegen született volna a testvérem kisbabája, akkor is boldogan segítenék felnevelni. Hetekkel ezelőtt elkészítettük már a helyét, a gyámhivatal munkatársai mindent szemügyre vettek, jegyzőkönyveztek és rendben találtak. Rengeteget aggódtunk, de amikor megláttam a csöppséget, sírtam a boldogságtól. Törvény szerint mostantól én tartozom felelősséggel Majácskáért, akiről féltő szeretettel gondoskodom, ameddig csak szükséges" - mondta lapunknak a nagynéni.

Félmillióért lehet fotózni Majácskát

"Roland kiabált velem a szülés után pár órával is, és erősködött, hogy csak akkor adjak képet, ha fizetnek érte. Csak akkor fotózhatják le a kislányomat, ha fizetnek ötszáz­ezer forintot" - írtuk korábbi cikkünkben. Hogy végül mennyiért kelt el az első babafotó, innen kiderül.
Roberto konyhája: Gesztenyekrémes piskótaroládhttp://www.life.hu/csalad/20160408-rostas-robert-a-life-hu-sefje-gesztenyekremes-piskota-roladot-keszit.htmlGyerekkoromban imádtam a gesztenyepürét. Szerettem tejszínhabbal, eperrel a kertből, vagy csak úgy magában szinte még fagyosan. Nosztalgiából most piskótába töltöttem és csokoládéval borítottam, hogy örüljön a család. Család--68 évesen apa lesz a Rolling Stones sztárja, Ron Woodhttp://www.life.hu/csalad/20160410-68-evesen-apa-lesz-a-rolling-stones-sztarja-ron-wood.htmlA basszusgitáros örömmel jelentette be a hírt, miszerint harminc évvel fiatalabb felesége ikrekkel várandós. Család--Bréking! Liptai Claudia: "A hír igaz, kisbabát várok"http://www.life.hu/csalad/20160410-liptai-claudia-a-tv2-nagy-duett-musorvezetoje-kisbabat-var.htmlMajka nem kertelt, élő egyenes adásban kérdezett rá Liptai Claudiánál, hogy igaz-e a hír, hogy kisbabát vár. CsaládOrigoSzívszorító videó! Egy házaspár utolsó napjai a kisbabájukkalhttp://www.life.hu/csalad/20160410-egy-hazaspar-utolso-napjai-a-kisbabajukkal.htmlJames Day valószínűleg élete legszomorúbb fotósorozatát készíthette el pár héttel ezelőtt. Egy haldokló csöppség utolsó napjait kellett megörökítenie a szülők kérésére.CsaládOrigoDöntött a bíróság: Szorcsik H. Viki nevelheti a gyerekeithttp://www.life.hu/csalad/20160409-dontott-a-birosag-szorcsik-h-viki-nevelheti-a-gyerekeit.htmlHosszas pereskedés után döntött a bíróság: Szorcsik H. Viki, a Jóban Rosszban egykori Bencsik Beája nevelheti gyerekeit Andriskát és Zarát. Család--Tündérkeresztanyák a sztárvilágbanhttp://www.life.hu/csalad/20160408-hires-keresztszulok-es-keresztgyerekek-hollywoodban.htmlMost már biztos: Hollywoodban szegről-végről ugyan, de minden sztár valamilyen szinten rokonságban áll egymással. Volt már szó sztárokról, akikről nem is gondolnád, hogy házastársak, bemutattuk a hírességek elfeledett ikertestvéreit, és lerántottuk a leplet néhány igen meglepő családi kötelékről is. Most pedig a tündérkeresztanyáké, no meg a tündérkeresztapáké a pálya, garantáltan vár rád néhány meglepetés! CsaládAFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.