83 éves a nő, aki 5 évesen szülte meg kisfiát

2016.10.17. 18:08

Hihetetlennek tűnik, de a történet igaz. A perui Lina Medina mindössze ötéves volt, amikor életet adott fiának. A nő nemrég ünnepelte 83. születésnapját.

Amikor a kis Lina hasa 1939-ben elkezdett nőni, a szülei teljesen tanácstalanok voltak. A falujuk sámánjához fordultak, aki azt mondta, hogy Linának daganata van, vagy pedig egy kígyó támadta meg, ami befészkelt a testébe. Szerencsére Lina szülei egy orvoshoz is elvitték a kislányt, aki röntgenfelvételt készített, és megdöbbenten látta, hogy a gyermek terhes, akkor már a hetedik hónapban volt.

Az orvos, Gérardo Lozada megállapította, hogy a lány a korai serdülés (Pubertas praecox) nevű betegségben szenved, ezért is kezdett 2 és fél éves korában menstruálni. A kislány nemi szerve és csontozata is megfelelt egy felnőtt nőének.

Dr. Lozada biztos volt benne, hogy Lina csakis erőszak által eshetett teherbe. A kislány apját le is tartóztatták, de nem sokkal később bizonyítékok hiányában elengedték. Arról Lina máig hallgat, hogy ki volt gyermekének apja.

1939. május 4-én Lina császármetszéssel világra hozta egészséges kisfiát, akit az orvosa után Gérardónak neveztek el. Linát és fiát a család rokonai fogadták be, testvérként nőttek fel, Lina is így tekintett a kisbabára. Az apa szeretett volna anyagi hasznot húzni a lánya és unokája mutogatásából, de az orvosok szerencsére megakadályozták ezt, minden erejükkel távol tartották a két gyereket a nyilvánosságtól.

Az orvosa később is egyengette Lina sorsát, segítségével elvégezte az iskolát, és munkát is kapott abban a kórházban, ahol szült. A sors azonban ismét kegyetlen volt vele, fia, Gérardo 40 éves korában meghalt egy súlyos csontbetegség következtében.

Lina szeptember 27-én ünnepelte 83. születésnapját. Férjével, Raullal békességben éldegél Limában. Közös gyermekük is született, a fiút Lina 38 éves korában hozta világra. Az asszony egyetlen interjút sem adott egész életében, és ehhez tartja is magát.

Lina MedinaPeruszülésanyakislány