A kreativitás nem ismer határokat - Szülők meglepő húzásai

Forrás: AFP -
szigor szülő otthon kreativitás gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az alábbi szülők a vasszigor helyett a kreativitást hívták segítségül, amikor gyerekeik megregulázásáról vagy jó irányba való terelgetéséről volt szó. Nem mindennapi szülői ötletek következnek.

Az apuka, aki játékosokat bérelt fel, hogy megöljék fia online karakterét

A 23 éves kínai Hsziao Feng középiskolás kora óta nagy rajongója volt a World of Warcraft nevű játéknak, képes volt akár napokon keresztül megszakítás nélkül is játszani. Még akkor sem volt hajlandó felállni a gép elől, amikor a szülei könyörögtek neki, hogy keressen végre munkát.

Lustasága és munkakerülése miatt aztán az apja úgy döntött, piszkosabb eszközökhöz folyamodik, felbérelt hát néhány másik játékost, hogy tegyék tönkre a fiú karakterét, és minden újrapróbálkozáskor is öljék meg. A furcsa megoldás végül mégsem járt sikerrel, a fiú ugyanis még így sem esett annyira kétségbe, hogy munkát keressen magának.

A kínai apuka játékosokat bérelt fel, hogy megöljék a fia online karakterér (képünk illusztráció) Forrás: AFP

Egy kínai milliomos utcaseprést vállalt, hogy példát mutasson a gyerekeinek

Az 53 éves ingatlanmogul, Ju Jou-csen meglepő módot választott arra, hogy példát mutasson gyerekeinek. Az asszony hetente hatszor hajnali 3-kor kel, hogy kukával felszerelt biciklijével elinduljon a városba szemetet szedni. Több interjúban is beszélt már karitatív munkájáról, és elmondta, hogy mindezzel gyerekinek szeretne jó példát mutatni, és nem szeretné elveszíteni munkaerkölcsét.

A kínai milliomos utcaseprést vállalt, hogy példát mutasson gyerekeinek Forrás: Thinkstock

A mobil mellé követendő szabályokat is kapott a 13 éves gyerek

Amikor Janell Hofmann megvásárolta 13 éves fiának a hőn áhított mobiltelefont, a használatát 18 szabályhoz kötötte. Nem kell nagyon szigorú előírásokra gondolni, az anyuka sokkal inkább a kreativitásra fókuszált. Csak néhány a 18 szabályból:

  • Személyesen is beszélgetned kell azokkal az emberekkel, akikkel csetelsz.
  • Ne készíts milliónyi képet és videót. Éld meg a pillanatot, ahelyett hogy dokumentálod.
  • Mindig nézz fel, lásd meg a körülötted lévő világot. Nézz ki az ablakon, hallgasd a madarakat. Csodálkozz rá a világra a Google nélkül.
Forrás: reddit.com

Gyereknevelés, másképp

A komikus-színész Adam Sandler két gyerek apukája, és a közösségi oldalára néhány éve ezt írta ki:

„Nem hiszek a verésben mint gyereknevelési módszerben. Inkább adok rájuk egy Justin Bieber-es pólót és egy Crocs papucsot, elküldöm őket így a suliba, és hagyom, hogy a többi gyerek elintézze helyettem.”

Adam Sandler új szintre emelte a gyereknevelést Forrás: AFP

A szülők, akik beteg fiuk miatt inzulinpumpát tetováltattak magukra

Míg más szülők a gyerekeik nevét varratják magukra, addig Philippe Aumond és Camille Boivin továbbment ennél. A házaspár fiánál, Jacobnál hároméves korában 1-es típusú diabéteszt diagnosztizáltak, ami miatt a kisfiúnak folyamatosan inzulinpumpát kell hordania. És bár Jacob eleinte örült a pumpának, később rosszul érezte magát amiatt, hogy különbözik a többi gyerektől. Hogy fiuknak segítsenek, a szülők fogták magukat, és magukra tetováltattak egy-egy inzulinpumpát. Jacob nagyon megdöbbent a gesztuson, és örömkönnyekben tört ki, amikor meglátta az eredményt.

Philippe Aumond és Camille Boivin fiuk, Jacob betegsége miatt inzulinpumpát tetováltattak magukra Forrás: Facebook/Camille Boivin, Philippe Aumond
Rendkívüli csodagyerekekhttp://www.life.hu/csalad/20170407-5-rendkivuli-csodagyerek-a-vilagon.htmlNem kis megdöbbenést okozhat egy szülőnek, ha csemetéje néhány hónaposan már ír, olvas, beszél, vagy éppen számol. A zseni gyerekek képességei már igen korán megmutatkoznak, és nemcsak megelőzik, hanem messze maguk mögé is utasítják képességeikkel kortársaikat. Nos, listánk szereplői gyerekkorukban nemcsak közeli környezetüket, hanem az egész világot megdöbbentették. Család--Nőként a startupok világában - Interjú Szabó Laurávalhttp://www.life.hu/csalad/20170406-nokent-a-startupok-vilagaban-interju-szabo-lauraval.htmlIT területen dolgozik, vezető pozícióban, meglepően fiatal, ráadásul nő – Szabó Laura gyakorlatilag beleszületett az informatika világába, munkája és sikerei során pedig számos előítéletet megcáfolt már. A Nőként a startupok világában sorozatunk újabb része következik. Család--Ukrajnából Hollywoodba - Hírességek meglepő születési helyeihttp://www.life.hu/csalad/20170405-hiressegek-meglepo-szuletesi-helyei.htmlAz Egyesült Államok mindig is a különböző nemzetek olvasztótégelyeként funkcionált, felemelkedését és naggyá válást a más és más országokból érkező bevándorlóknak is köszönheti. Nem csoda hát, hogy a legtöbb hollywoodi csillag felmenői között is meglepő nemzetiségű rokonokat találhat az ember. Az alábbiakban olyan hírességeket gyűjtöttünk össze, akik bár az Egyesült Államokban lettek híresek, attól egészen távoli helyeken születtek. CsaládAFPÖngyilkosság a 21. században – Élőben közvetített tragédiákhttp://www.life.hu/csalad/20170404-eloben-a-kozossegi-median-kozvetitett-ongyilkossagok.htmlAz öngyilkosság egyidős az emberiséggel, bár történelmileg hullámzó intenzitással, de a jelenség mindig is létezett, és valószínűleg létezni is fog. Az utóbbi években azonban az öngyilkosságok egy egészen új, megdöbbentő szintre léptek: több fiatal is különböző közösségimédia-oldalakon, élőben közvetítette, ahogy véget vet életének. CsaládThinkstockSokgyerekes anyukák és népes családokhttp://www.life.hu/csalad/20170323-a-legnepesebb-csaladok-ahol-a-legtobb-gyerek-szuletett.htmlEgy korábbi cikkünkben bemutattuk már annak a Guinness-rekorder anyának a történetét, aki 69 gyereknek adott életet, most pedig folytatjuk a sokgyerekes családok sorát. Bár a következő felsorolásban szereplő anyukák nem tudták überelni a 69-es rekordot, akad köztük egy apuka is, aki nem túl etikus módszerrel ugyan, de bőven túlszárnyalta azt. CsaládNorthfotoCelebcsemeték, akik milliós ruhatárral büszkélkedhetnekhttp://www.life.hu/csalad/20170329--celebgyerekek-a-legdragabb-ruhatarral.htmlLegyen bármilyen divatos és bármilyen márkás, több százezer vagy akár millió forintot még egy felnőtt ruhájára is elképesztő pazarlás elkölteni. Ha pedig egy gyerekruháról van szó, az előbbi kijelentésünk hatványozottan érvényes. Valóban szüksége van egy pár éves lurkónak százezres táskára? A celebszülők szerint igen. Jöjjenek a drága ruhatárral büszkélkedő sztárgyerekek. Család--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.