Ezek elkészítésére mindig van megfelelő alkalom - Pezsgős desszertek

Forrás: Thinkstock -
pezsgő2017
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A pezsgő igen sokoldalú ital. Elengedhetetlen jeles napok, ünnepek alkalmával, de kiválóan alkalmas nőcis estékre, koktél formájában is. Most azonban egy másik felhasználási módját mutatjuk meg; desszertek fő alkotóelemeként fog tündökölni. Kínáld vendégeidet exkluzív, alkoholos édességekkel!

Epres-pezsgős pohárkrém

Hozzávalók:

  • 350 ml félédes vagy édes pezsgő
  • 40 dkg eper
  • 250 g mascarpone
  • 1 cs pudingpor (epres vagy tejszínes)
  • 4 ek cukor
Epres pezsgős pohárkrém Forrás: Thinkstock

Készítsd el a pudingot a hagyományos módon, csupán tej helyett a pezsgőt használd hozzá. (2-3 ek pezsgővel keverd el a pudingport és a 3 ek cukrot. A maradék pezsgőt forrald fel, majd keverd hozzá, és hagyd felfőni a bekevert masszát.) Az így készült pudingot tedd félre hűlni.

Pucold meg az epreket, majd körülbelül a 2/3-át a maradék cukorral pépesítsd. A többi epret vágd félbe vagy negyedbe – ezeket a díszítésre fogod használni.

Miután a puding meghűlt, keverd homogén állapotúra a mascarpone sajttal, majd halmozd az eperpürével felváltva poharakba, majd tedd a hűtőbe. Tálaláskor a már előre felszelt eprekkel díszítsd.

Pezsgős panna cotta

Hozzávalók:

  • 2 dl pezsgő
  • 4 dl tejszín
  • 10 dkg cukor
  • Pár csepp vaníliaaroma
  • 5 lap zselatin
Pezsgős panna cotta Forrás: Thinkstock

Áztasd 5 percre hideg vízbe a zselatinlapokat. Ezalatt a tejszínt, a vaníliaaromát és a cukrot folyamatos kevergetés mellett forrald fel, majd a tűzről levéve a zselatinlapokat keverd el a forró tejszínben. Érdemes habverővel dolgoznod, hogy egyenletes legyen a krém. Hagyd kissé meghűlni, majd folyamatos kevergetés mellett add hozzá a pezsgőt. A munka oroszlánrészével kész is vagy. A kész krémet öntsd szép poharakba, majd lefedve tedd éjszakára a hűtőbe. Másnap már tálalhatod is!

Pezsgős gyümölcskocsonya

Hozzávalók:

  • 5 dl édes, vörös pezsgő
  • 30 dkg friss vagy fagyasztott piros gyümölcs
  • 3 tk zselatinpor
  • 3,5 dl víz
  • 1 narancs reszelt héja
  • 6-7 dkg cukor
Pezsgős gyümölcskocsonya Forrás: Thinkstock

A vizet, a cukrot és a narancshéjakat – folyamatos kevergetés mellett - forrald fel, majd hagyd hűlni. Ezután szűrd át – a narancshéjra nem lesz a továbbiakban szükséged -, majd a szirupból fél decit tegyél egy tűzálló tálba. A tetejére szórd rá a zselatinport, keverd össze, majd hagyd kissé megdermedni. Gőz felett add hozzá a szirup többi részét is, majd vedd le, és keverd el benne a pezsgőt is.

Add hozzá a gyümölcsöt, és öntsd tálalópohárkákba. Hűtőben pihentesd, amíg teljesen meg nem dermed, majd tálald tejszínhabbal vagy a nélkül.

Támogatott tartalom.

Várandós-, újszülött-, szoptatós képek, amelyeken kutyák a főszereplőkhttp://www.life.hu/csalad/20170629-varandos-ujszulott-szoptatos-kepek-kutyakrol.htmlManapság teljesen természetes, hogy a várandós kismamáról csodaszép képsorozat készül, megörökítve ezt az egyedülálló és megismételhetetlen időszakot. Sőt még cenzúrázatlan szoptatós képek is napvilágot láttak! Ám az, hogy a babaváró fotók főszereplői kutyák, nos, az már jóval szokatlanabb. Család--Illemtanóra - Udvariassági alapismeretek (nem csak gyermeket nevelőknek)http://www.life.hu/csalad/20170625-illemtanora-udvariassagi-alapismeretek-nem-csak-gyermeket-neveloknek.htmlAz udvariasság fél siker. Ez pedig az élet minden területén érvényes; az iskolában éppúgy, mint egy munkahelyen vagy párkapcsolatban. Add meg gyermekednek a lehetőséget, hogy előnnyel induljon az életben! Mutass példát az alapvető illemszabályok ismeretével. Összegyűjtöttük a 18 legfontosabbat. Család--Amikor egy csoda valóra válik – Egy nyílt örökbefogadás igaz történetehttp://www.life.hu/csalad/20170604-amikor-egy-csoda-valora-valik-egy-nyilt-orokbefogadas-igaz-tortenete.htmlAz örökbefogadás egy csodálatos dolog; gyermekek, akiknek valamilyen okból nem adatott meg, hogy vér szerinti szüleikkel nőhessenek fel, esélyt kapnak, hogy új, szerető családot találjanak. Ma Magyarországon az örökbe fogadó szülők 2/3-a 3 évnél fiatalabb gyermeket szeretne, elsősorban csecsemőt, újszülöttet. Erre a legnagyobb esélyt számukra a nyílt örökbefogadás jelenti. Egy ilyen igazán szívbemarkoló történetet mutatunk most be. Család--Zwack Izabella: „Az Unicum receptjét csak a család tudja"http://www.life.hu/csalad/20150528-zwack-izabella-a-zwack-unicum-birodalom-orokosevel-az-unicum-receptjerol-es-a-csaladi-vallalkozasrol.htmlAz Unicum egy olyan világmárka, amelyre nemcsak a Zwack család, hanem Magyarország is büszke lehet. Zwack Izabellával a titkos recept történetéről, a családi vállalkozásról és az édesapjáról beszélgettem.Család--Tönkrement gyerekkorok - Hírességek, akiknek szülei alkoholisták voltakhttp://www.life.hu/csalad/20160707-hiressegek-alkoholista-szulei.htmlMa már nem szívesen emlékeznek vissza rá, de sok hírességnek szinte a túlélésért kellett küzdenie gyermekkorában. Az alkohol rengeteg sztárcsaládot szakított már szét. CsaládAFPMég nem is ihat alkoholt! Csak 10 éves, de már híres szakértője a szakénak egy kislányhttp://www.life.hu/csalad/20110715-meg-nem-is-ihat-alkoholt-csak-10-eves-de-mar.htmlMég csak 10 éves, mégis elismert szakértőnek számít a kis Mikura, aki már most profin ízlelgeti a japánok kedvelt italát. Természetesen csak szagolgatja és nézegeti, mivel Japánban 20 éves kor után ihat bárki is alkoholt. Mikurának azonban nincs is szüksége arra, hogy kóstoljon: ivás nélkül is tökéletesen felismeri az egyes szakéfajtákat.Család

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.