Szétzúzta a kosarasok álmait a tragikus buszbaleset

kosárlabda lábszár amputáció Natasa Kovacevic buszbaleset karrier
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Natasa Kovacevicnek a tragikus szombati buszbaleset után a lábát térdtől lefelé amputálták. Közben kiderült, hogy Kovács Krisztina, akinek a nyakcsigolyája sértült, szintén nem kosarazhat többé.

Tragikus baleset - ahogy a Life.hu is megírta, szombaton a Győr női kosárlabdacsapatának busza egy autóval ütközött. Tapodi Péter klubigazgató és Fűzy Ákos edző meghalt. Az egyik legsúlyosabb sérült a 19 éves Natasa Kovacevic, akinek az egyik lábfejéamputálni kellett.

Forrás: gyorikosar.hu
Forrás: gyorikosar.hu

Natasa Kovacevic

A baleset előtti napot a játékos az édesapjával töltötte, aki később hazaindult és a szerb határon értesítették a történtekről - számol be az RTL Híradó. Natasa állapota javult, de az még kérdéses, lelkileg mikor fog rendbe jönni, mert karrierjét kettétörte a baleset. A 19 éves lány szerb színekben az Európa-bajnokságon is indult és a csapat legeredményesebb játékosa lett. Az amerikai női profi kosárlabdaliga előszerződést ajánlott neki. "A lábszár-amputációt követően Natasa 10-12 napon belül hazamehet. Vélhetően egy korai gyors rehabilitációt elkezdünk vagy mi, vagy hazájában egy másik intézmény. Mivel a hölgy külföldi állampolgár, nem tudjuk, a konzulátus hogy dönt, hol szeretnék folytatni a kezelést" - magyarázta dr. Tamás László, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főigazgatója.

A Sopronból Győrbe szállított volt válogatott Kovács Krisztina is túl van a műtéten: neki a nyakcsigolyáját kellett rögzíteni, tudta meg a Bors. "Megvan kezem, lábam, ennél többet most nem kívánhatok. A bal oldalon ültem, nem azon, amelyre a busz borult. Aludtam, majd elájultam. Talán ez a legnagyobb szerencsém, mert a szörnyű képek nem ivódtak belém. Fel fogok gyógyulni, de három-négy hónap kell ehhez. Eleve azt terveztem, hogy ez lesz az utolsó szezonom, azt hiszem, véget ért a pályafutásom, többet valószínűleg nem lépek pályára" - mondta a lapnap Kovács.

A győri kórházban ápolják azt az idős férfit is, aki autójával a szombati balesetet okozta. A rendőrség őrizetbe vette, de előzetes letartóztatásáról még nem döntöttek. Közben adománygyűjtést indít a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége Tapodi Péter klubigazgató és Fűzy Ákos vezetőedző családjának megsegítésére - értesült az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.