Szivós Márton: "Ott leszek az Európa-bajnokságon!"

Forrás: AFP -
Szivós Márton vízilabda szívinfarktus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szivós Márton péntek este, csapata bajnoki mérkőzése után kezdődő infarktus miatt került kórházba. A vízilabdázó orvosai szerint teljesen felépülhet. A sportoló megígérte, ott lesz az Európa-bajnokságon. A kontinesviadalt július 14. és 27. között Budapesten rendezik.

"Most még két-három napig bent leszek, aztán hazamehetek, de másfél-két hétig még nem gondolhatok az edzésekre. Ott leszek az Európa-bajnokságon! Ez a cél lebeg előttem! Egy ilyen pici rög nem állhat az utamba, pláne, hogy már el is távolították" - nyilatkozta a sportoló, aki orvosai reménye szerint folytathatja pályafutását.

Forrás: AFP

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikájának igazgatója elmondta, hogy "minden infarktus úgy keletkezik, hogy az ér falában egy felrakódás megreped, és arra a megrepedt falra elindul az érelzáródási folyamat, ami Marci esetében nem fejeződött be, tehát nem volt teljesen elzáródva a koszorúér".

Hozzátette: hat héttel később csinálnak koszorúér-CT-t és koszorúér-MR-t és azt követően döntenek arról, hogyan tovább. Fontos volt, hogy Szivóst a kezdődő panaszokkal kórházba szállították, ezért nagy dicséret jár a játékostársaknak, edzőknek, mivel gyakorlatilag emiatt remélhető a teljes gyógyulás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.