Megérkezett az Egyesült Államokba az egyik amerikai ebolás beteg

Forrás: AFP/Jessica Mcgowan -
ebola EgyesültÁllamok vírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szombaton megérkezett az USA-ba az a különgép, amely az Ebola-vírussal megfertőződött két amerikai misszionárius egyikét szállította haza Libériából.

A hatóságok közlése szerint Kent Brantly orvosról van szó, akit az Atlanta közelében lévő Dobbins légitámaszpont repülőteréről azonnal az atlantai Emory Egyetemi Kórházba vittek. A kezelés az intézménynek az amerikai járványügyi hivatallal (CDC) közösen kialakított szigorúan izolált részlegében kezdődik. Ez az első eset, hogy ebolás beteget gyógyítanak Amerikában.

Emory Egyetemi Kórház Forrás: AFP/Jessica Mcgowan

A CNN hírtelevízió értesülése szerint a gép rögtön indul vissza Libériába a másik fertőzött misszionárius hazaszállítása érdekében. A második beteg esetében egy nőről, Nancy Writebolról van szó. A CNN szerint az ő kezelését is Atlantában folytatják majd. Korábbi értesülések szerint mindkettőjük állapota súlyos, de stabil. Az atlantai kórház vezető orvosa egy interjúban hangsúlyozta: a hatóságok minden szükséges intézkedést megtettek annak érdekében, hogy megakadályozzák a járvány terjedését az Egyesült Államokban. A mostani Ebola-járvány július 27-ig legalább 729 emberrel végzett Nyugat-Afrikában az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint.

Korábban már a Life.hu is írt az ebola vírusról. Arról, hogy pontosan mi ez a járvány, és hogyan kell védekezni ellene, itt olvashatsz.

Durvul az Ebola-járvány Afrikában - Aggódik a WHOhttp://www.life.hu/drlife/20140627-az-ebola-jarvany-egyre-nagyobb-mereteket-olt-afrikaban-aggodik-a-who.htmlAz Egészségügyi Világszervezet szerint drasztikus lépésekre van szükség az Ebola-járvány megfékezésére Nyugat-Afrikában. Közben nemrég felröppent a hír, hogy Spanyolországban is megjelent a vírus.Dr. Life--Pusztít az Ebola-vírus Afrikábanhttp://www.life.hu/drlife/20140418-pusztit-az-ebola-afrikaban-a-nyugat-afrikai-jarvanyt-a-korokozo-uj-variansa-okozta.htmlA nyugat-afrikai Ebola-járványt a kórokozó új variánsa, tehát nem a Közép-Afrikából származó vírustörzs okozta – derült ki egy új kutatás eredményeiből. A betegség Guinea egyik távoli vidékéről a fővárosra, Conarkyra is átterjedt már.Dr. Life--Megtaláltuk a legtrendibb bazsalikomot http://www.life.hu/drlife/20140730-lila-vagy-piros-bazsalikom-a-kerted-disze-lehet-a-zold-bazsalikomok-kozott.htmlA lila vagy más néven piros bazsalikom remekül mutat zöld társai között a kertben vagy az ablakodban.Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.