Németország után Romániában is ebolagyanús beteget kezelnek

Forrás: AFP -
betegség halál járvány Ebola-járvány fertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ebola-fertőzés gyanúja miatt kórházban ápolnak egy férfit a dél-romániai Ploiesti-ben.

Ahogy arról korábban a Life.hu beszámolt, Nagy-Britannia után Németországban két ebolagyanús esetet is kezelnek. Most Romániából kaptunk hasonló híreket.

Forrás: AFP

Az 51 éves férfi a hírek szerint július 25-én tért vissza Nigériából, és súlyos hasmenéssel, vért tartalmazó széklettel utalták be a ploiesti-i kórházba. Orvosai azt sem zárják ki, hogy a férfi nem Ebola-, hanem maláriafertőzésben szenved. Erre utal az a tény, hogy egyelőre lázmentes.

Németországba érkezhetett az Ebolahttp://www.life.hu/drlife/20140810-nemetorszagba-erkezhetett-az-ebola-usa-es-nagy-britannia-utan.htmlEgy 28 éves férfi Sierra Leone fővárosából, Freetownból érkezett Hamburgba csütörtökön, és szombaton került kórházba magas láz és hányinger miatt.Dr. Life--Ebolagyanú miatt került karanténba egy személy Nagy-Britanniábanhttp://www.life.hu/drlife/20140806-ebolagyanu-miatt-kerult-karantenba-egy-szemely-nagy-britanniaban.htmlTünetei még nincsenek, elkülönítését önként kérte és vállalta a Nyugat-Afrikából hazaérkezett személy.Dr. Life--Elérte az Ebola-járvány az USA-t? http://www.life.hu/news/20140805-ebola-gyanus-beteget-talaltak-new-yorkban-lehet-hogy-elerte-a-jarvany-az-usa-t.htmlAz amerikai kormány több megelőző intézkedést léptetett életbe a légi- és tengeri kikötőkben annak megakadályozására, hogy az Ebola-járvány elérje az Egyesült Államok területét - közölte Josh Earnest, a Fehér Ház szóvivője.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.