Mi okozza az erős szívdobogást egy nyugalmi helyzetben?

Forrás: Thinkstock -
betegség láz szívderítő vashiány szívdobogás egészség pajzsmirigy-túlműködés szív
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokszor mondjuk, hogy gyorsabban dobog a szívünk, ha meglátunk valakit, aki tetszik. Azt is tudjuk, hogy a premenstruációs szindrómát kísérheti szapora szívverés, és néha egy jó presszótól is úgy érezhetjük, mindjárt kiugrik a szívünk a helyéről.

Van, akinek egyetlen csésze kávé is erős szívdobogást okoz, míg mások ugyanezt elfogyasztva jóízű álomba merülnek. Mindenki máshogy reagál az effajta ingerekre, melyek mögött a legtöbb esetben nincs semmiféle kóros elváltozás. Nem árt azonban vigyázni!

Forrás: Thinkstock

A Szívderítő oldalára is érkezett ezzel kapcsolatos kérdés.

"Az erős szívdobogást nyugalmi helyzetben mi okozhatja? Vannak random napok, mikor ez jelentkezik nálam is, de nem vettem észre, hogy valamit másképp csinálnék, ami ezt kiválthatja."

A Szívderítő szakértője, dr. Benczúr Béla tanácsadó válaszolt a felmerülő kérdésre:

"A szívünk minden külső hatásra reagál, gondoljon csak arra, mit érez a szerelmes, ha megpillantja a kedvesét: megdobban a szíve, gyorsabban ver. Vagyis nem feltétlen szívbetegség jele.

A nyugalmi szapora szívverés, ha a környezeti tényezőket kizárhatjuk, lehet vashiány, pajzsmirigy-túlműködés, lázas állapot jele is, de a legtöbbször ártalmatlan jelenség. Ha mindezeken felül valami gyanúsat tapasztal, EKG vizsgálat javasolt."

Csínján a sóval, ha kedves a szívedhttp://www.life.hu/drlife/20141006-a-tul-sok-so-megterheli-az-errendszert.htmlAz egészséges táplálkozás mértékletességet is jelent. Azt is, hogy óvatosan bánunk a fűszerekkel, kevés zsíradékot használunk, na és persze a sónál is tudjuk, hol van a határ. Ellenkező esetben a vérnyomásunk bánja.Dr. LifeThinkstockTáplálkozás a jól működő pajzsmirigyérthttp://www.life.hu/drlife/20141002-a-pajzsmirigy-alul-vagy-eppen-tulmukodese-befolyasolhato-etrenddel.htmlAzt, hogy valóban megnövekedett e a pajzsmirigyes betegek száma, vagy csak azért tart jóval több pajzsmirigyproblémával küzdő beteget számon az egészségügy, mert finomabb eszközökkel, hamarabb lehet kiszűrni ezt a betegséget, nem tudni. Az viszont nem kérdés, hogy a pajzsmirigy működése étrenddel jó irányba befolyásolható.Dr. Life--Szívzörej a kisbabáknál - Ijesztő, de ne ess pánikba!http://www.life.hu/drlife/20141002-az-ujszulottek-szivzoreje-ijeszto-tunet-a-szulok-szamara.htmlAz újszülöttek szívzöreje ijesztő tünet lehet a szülők számára, pedig a legtöbb esetben nincs szó szívbetegségről.Dr. LifeThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.