Még egy ok, amiért jó dolog kakaót inni!

2016.02.13. 18:43

A kakaó flavanoljai javítják a magas kockázatú betegek érfunkcióit  – és még más is kiderült vele kapcsolatban egy friss tanulmányból.

Dr. Tienush Rassaf, a németországi Essenben működő Nyugat-Németországi Szív- és Érrendszeri Központ kardiológiai osztályának munkatársa, a kutatás vezetője szerint a végstádiumú vesebetegség komoly szív- és érrendszeri kockázati tényező, ebben a populációban nagyon megugrik a betegségek és a halálozás aránya – nyolcszorosa a normál populációban tapasztalhatónak. A végstádiumú vesebetegek esetében az érrendszeri problémák sokszor kapcsolódnak a szívelégtelenséghez, és a hirtelen szívhalálhoz.

Forrás: Thinkstock

A szív megemelkedett troponin-szintje a végstádiumú vesebetegek bármely okból bekövetkező halálozásának jó jelzője – jegyzik meg a kutatók, akik arra is rámutatnak, hogy a nitrogén-monoxid rendelkezésre állásának zavara állandósítja az érműködés zavarait. A pontos részletek kiderülnek a Szívderítő.hu cikkéből.

kutatásszívérrendszerszívderítő