Agyevő amőba miatt halt meg 24 évesen a fiatal lány

Forrás: abc15 -
halál agyevő amőba tragédia Colorado folyó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kelsey McClain a születésnapját ünnepelte egy kis vízi kalandozással a Colorado folyón, de a szórakozásnak végzetes következménye lett. Néhány nappal később már beszélni és mozogni sem tudott.

Ártalmatlan születésnapi ünneplésre indult Kelsey McClain a Colorado folyóhoz, élvezni a vízi kalandozást. Felhőtlenül szórakozott mit sem sejtve arról, hogy az orrán keresztül megtámadta őt egy agyevő amőba.

Kelsey McClain Forrás: abc15

Hazatérése után már lüktető fejfájásra panaszkodott, és nem tudta úgy elfordítani a fejét, hogy ne érezzen kínzó fájdalmat. Az orvosai értetlenül álltak a panaszai előtt. Először azt hitték, agyhártyagyulladása van. Az antibiotikumos kezelés azonban nem segített, nem sokkal később epilepsziás rohamokat kapott. Addig nem ismerték fel a fertőzést, amíg meg nem vizsgálták Kelsey geincvelő folyadékát. Sajnos a lányon már nem lehetett segíteni, napok múlva meghalt, 24 éves korában - írja a Daily Mail.

Öt nap alatt végez velünk az agyevő amőba

A meleg vizeket kedvelő amőba az orron keresztül jut be az agyba, tönkreteszi az agyszöveteket, és általában gyors halált okoz. Magyarországon még nem találkoztak vele, de nem lehetetlen, hogy egyszer felbukkan.
Nem evett az utolsó vacsorájából Princehttp://www.life.hu/drlife/20160503-prince-beteg-volt-halala-elott-keveset-evett-hozza-sem-nyul-utolso-vacsorajahoz-szakacsa-ray-roberts.html A zenész szakácsa árulta el, hogy az énekesnek szinte egyáltalán nem volt étvágya a halálát megelőző néhány hónapban. Alig evett és sokat fogyott a sztár. Dr. Life--A sorozatgyilkos, a drogdíler és az erőszakoló – horrorfilmbe illő orvosi történetekhttp://www.life.hu/drlife/20160502-bojt-eroszakolas-gyilkolas-drogok-receptre-orvosok-akik-maskent-fogtak-fel-az-orvoslast.htmlAki beteg, az ki van szolgáltatva az orvosának, ezért kénytelen teljesen megbízni benne a gyógyulás reményében. Legtöbbször nem is kell csalódnia. De mi van, ha mégis? Pár esetben az orvosok igencsak hajlamosak kihasználni a beteg tehetetlenségét. Dr. LifeThinkstockKórházba került Fésűs Nelly kislánya, Csengehttp://www.life.hu/drlife/20160503-fesus-nelly-a-tv2-nagy-duett-szereplojenek-kislanya-csenge-korhazba-kerult.htmlA Nagy Duett énekesnőjének gyermekét a Heim Pál Gyermekkórház traumatológia osztályán műtötték meg. Dr. LifeFotó: Szabó Balázs/Life.huÚjra megműtötték Rékasi Károlythttp://www.life.hu/drlife/20160503-ujra-megmutottek-rekasi-karolyt.htmlNem a néhány hónappal ezelőtti csontpótlás volt Rékasi Károly utolsó műtétje. A színészt ismét operálni kellett.Dr. Life--Az okostelefon-függőség egyre elterjedtebb – és már nem csak a felnőtteket érinti!http://www.life.hu/drlife/20160428-napi-doktor-okostelefon-fuggoseg-mar-a-gyerekeket-is-erinti-kutatas.htmlKorábban, ha a gyerekek rossz jegyet kaptak, nem nézhettek tévét. Mostanság más idők járnak. A mai gyerekek már az interneten és a közösségi oldalakon élik az életüket. Ezért a szülők sok esetben ezt vonják meg a lurkóktól. Dr. Life--Lajcsi szívműtéten esett át: “Az elmúlt egy évben teljesen tönkretettek”http://www.life.hu/drlife/20160502-galambos-lajos-lagzi-lajcsi-szivmuteten-esett-at-tonkretettek-az-elmult-egy-evben.htmlMentővel szállították kórházba vasárnap délben a mulatószenészt a Városmarjor utcai szívklinikára, ahol sikeres beavatkozást végeztek el rajta. Elmondta, hogy az első panaszai még fogvatartása idején jelentek meg. Dr. LifeFotó: Szabó Gábor - Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.