Veronai buszbaleset: a gyerekeknek még szükségük van pszichológusra

Forrás: AFP/Handout -
pszichológus gyász veronai buszbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Osztálytársakat, tanárokat, barátokat vesztettek el a fiatalok a veronai buszbalesetben, sok szülő pedig a gyermekét. Senki sem tudta még feldolgozni a tragédiát, a tanulók közül még mindig sokan szorulnak segítségre, az iskolapszichológus ügyeletben várja a diákokat.

Sem a felnőttek, sem a gyerekek nem tudták még feldolgozni a veszteséget, amit a veronai buszbaleset okozott. Szülők a gyerekeiket vesztették el, a tanulók pedig barátaikat, osztálytársaikat, tanáraikat. A gyerekeknek még ma is szükségük van segítségre, amit minden formában megkapnak. Nemrég egy emlékesetet tartottak az áldozatok és a túlélők tiszteletére a Thália Színházban.

A gyerekek még nem jutottak túl a tragédián Forrás: AFP/Handout

"A tragédia után annyi volt diákunk szeretett volna segíteni, de nem tudtuk, miben is tudnának. De annyi művész, tehetséges fiatal van köztük, így arra gondoltunk, mikor már túl vagyunk a nehezén és a temetések lezajlottak, egy jótékonysági esttel adjunk lezárást ennek a nehéz időszaknak" - mondta az estről a Szinyei Merse Pál Gimnázium igazgatója, Tóth Gábor. Sok diákjukat és tanárukat vesztették el a buszbalesetben, a hozzájuk járó gyerekeknek pedig még mindig szükségük van a pszichológusra.

"Azon osztályokban, ahol a gyerekek diáktársukat, illetve az osztályfőnöküket vesztették el, még érezhető a feszültség.

Nem tudnak annyira koncentrálni. Minden segítséget megadunk, hogy átlendüljenek ezen. Tanárként, felnőttként mi másként éltük meg, és nincs róla tudomásom, hogy bármelyik kollégám komoly segítségre szorult volna. De a gyerekeknek ma is szükségük van rá" - mondta az igazgató a Borsnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.