Megvan, mi az, amitől mellrákos lehetsz - Vigyázz vele!

Forrás: Thinkstock -
mellrák alkohol
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az alkoholfogyasztás növeli, a testmozgás csökkenti a mellrák kockázatát. Tizenkétmillió nő kórtörténetét feldolgozó több mint száz tanulmány eredményeit elemezték.

A Rákkutatási Világalap jelentése szerint már napi tíz gramm alkohol, fél pohár bor vagy kis adag sör fogyasztása kilenc százalékkal növeli a menopauza után a mellrák kockázatát – írja a Bors.

A rendszeres és intenzív testmozgás, például a futás vagy a biciklizés viszont tíz százalékkal csökkenti a menopauza utáni emlőrák kockázatát a fizikailag kevésbé aktív nőkhöz képest. Ugyancsak csökkenti a mellrák kialakulásának esélyét, ha a nő szoptatja a gyermekét.

Forrás: Thinkstock

Ezért kell sok nőnek pisilnie szex közben (18+)http://www.life.hu/drlife/20170527-ezert-kell-sok-nonek-pisilnie-szex-kozben-ezek-az-okok.htmlKevés annál kellemetlenebb dolog van, mint amikor éppen szex közben jön rád a pisilhetnék. A rosszkor jött ingernek több oka is lehet. Íme, a leggyakoribbak. Dr. LifeThinkstockGáspár Bea pajzsmirigy-betegsége romlikhttp://www.life.hu/drlife/20170516-gaspar-bea-pajzsmirigy-betegsege-romlik-a-stressz-miatt.htmlBár megnyerte a Konyhafőnököt Gáspár Bea, mégsem maradéktalan a boldogsága. A rokonok közönye, a NAV-hercehura, a srtessz nagyon nem tesz jót neki: egyre csak hízik. Dr. LifeOrigoKórházba került Benkő László, az Omega zenészehttp://www.life.hu/drlife/20170516-korhazba-kerult-benko-laszlo-az-omega-zenesze.htmlHiába keresték a rajongók a múlt szombaton a szlovákiai Bátorkeszin Benkő Lászlót, a zenész nem állt a billentyűk mögött. Betegség miatt kénytelen volt lemondani a bulit. Dr. Life--Újabb agyvérzést kapott Lerch Istvánhttp://www.life.hu/drlife/20170505--ujabb-agyverzest-kapott-lerch-istvan-a-v-motorock-zenekar-billentyuse.htmlJanuár elején mentő szállította kórházba a zenészt, agyvérzést kapott. Lerch István már jobban volt, amikor tavasszal újabb vérömleny keletkezett az agyában, így mindent elölről kellett kezdenie, amit hosszú hetek kemény munkájával és a gyógytornász segítségével elért. Dr. Life--Kórházba került Sarka Kata és Hajdú Péter kisfiahttp://www.life.hu/drlife/20170428-korhazba-kerult-sarka-kata-es-hajdu-peter-fia-david.htmlA hatéves Dávidka lábfájdalomra panaszkodott, Kata pedig észrevett a gyerek lágyékán egy dudort. Nagyon megijedt, hogy mi lehet a baj. Dr. Life--Sürgős műtéten esett át Cserhalmi Györgyhttp://www.life.hu/drlife/20170414-surgos-muteten-esett-at-cserhalmi-gyorgy-szinesz.htmlCserhalmi György, a székesfehérvári Vörösmarty Színház művésze gerincműtéten esett át, ezért az áprilisra és májusra meghirdetett Cserhalmi Anzix esteket le kell mondania – közölte a teátrum igazgatója csütörtökön az intézmény honlapján.Dr. LifeFotó: Szabó Gábor - Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.