Rákot diagnosztizáltak Tóth Róbert kajakosnál

Forrás: Shutterstock -
daganat Tóth Róbert sportoló rák kajakos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gyűjtést szerveznek a fiatal magyar kajakosnak, Tóth Róbertnek, aki daganatos megbetegedéssel küzd.

A rák egy igen ritka típusa támadta meg a magyar kajakost, Tóth Róbertet – írja a Zoom. A sportolónál orvosai tavaly az úgynevezett Adenoid Cystic Carcinoma nevű daganatos megbetegedést diagnosztizálták, amely elsőként a könnycsatornáját támadta meg. Sajnos mire elkezdték a kezelését, áttétek alakultak ki gerincén és a májában.

Itthon sugárkezelést és kemoterápiát kapott, de ez nem volt elég, műtétre lenne szüksége, amelyet külföldön lehetne elvégezni 6 millió forintért, ezt azonban nem támogatja az egészségbiztosító.

A 28 éves sportoló a kemoterápia miatt megvakult, és most egy németországi kezelés után lábadozik. Felesége, Diána mindenben támogatja.

A kép csak illusztráció Forrás: Shutterstock

Bárki segíthet

A pár az alábbi felhívással fordul a nyilvánossághoz. „Arra kérünk titeket, ha csak egy nagyon kevés felesleges pénzetek van, ami nem ételre kell, amit szívesen adtok azért, hogy a Robi kaphasson esélyt arra, hogy a gyógyszerekkel és a kezelésekkel együtt legyőzze a betegségét, akkor ne habozzatok. Kérlek, hogy segítsetek!"
Számlaszám: Reményi Diána, UniCredit Bank,10918001-00000098-49120001
Külföldről való utalás esetén:
IBAN: HU56 1091 8001 0000 0098 4912 0001
SWIFT: BACXHUHB

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.