Dr. Pimple Popper elárulta, mikor és hogyan szabad kinyomni a pattanást

2018.11.06. 15:00

Habár tudjuk, hogy a pattanásokat nem szabadna otthon nyomogatni, mindenki csinálja. Ezért a világ egyik legnépszerűbb bőrgyógyásza, dr. Sandra Lee, vagyis dr. Pimple Popper elárulta, mit szabad és mit nem szabad csinálni.

Valamiért különösen kielégítő kinyomni egy pattanást, habár a bőrgyógyászok óva intenek attól mindenkit, hogy otthon tisztítsák ki az arcukat. Nem kellene, de mégis mindenki csinálja, így felesleges ellene küzdeni, ezért dr. Sandra Lee, vagyis dr. Pimple Popper elárulta, mit szabad és mit nem szabad csinálni.

Nem minden pattanás kinyomhatóForrás: Thinkstock

A legfontosabb, hogy soha ne nyomjunk ki semmi olyat, ami a bőrünk alatt van, vagyis aminek nincsen fehér vagy sárga közepe. Ellenkező esetben duzzanatot, irritációt okozhat, a legrosszabb esetben pedig hegesedést. Ha azonban már látható a pattanás fehér közepe vagy a mitesszer fekete feje, a legfontosabb, hogy előkészüljünk, mielőtt kinyomnánk. A kezek fertőtlenítése után az arcot kell megtisztítani, valamint meleg vízzel megmosni. Ezután lehet gyengéden nyomást gyakorolni a pattanásra, ha már vérzik, akkor le kell állni. Itt azonban még nem ér véget az eljárás, a kinyomás után ugyanis nagyon fontos fertőtleníteni a területet, például alkohollal – írja a The Sun

Dr. Pimple Popperkinyomnipattanás