Tampon miatt amputálhatták Szvitacs Alexa asztaliteniszező végtagjait

lábujjak tampon menstruáció amputáció kar asztalitenisz Szvitacs Alexa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bal karját és az összes lábujját amputálni kellett Szvitacs Alexa asztaliteniszezőnek. Toxikussokk-szindrómával diagnosztizálták, amelyért a menstruációkor használt tampon lehetett a felelős. Most új célokat tűzött ki maga elé. 

Hat életmentő műtétet hajtottak végre Szvitacs Alexa asztaliteniszezőn tavaly augusztusban, akinek bal karját és az összes lábujját amputálni kellett. A sportolónál toxikussokk-szindrómát diagnosztizáltak, amelyet a menstruációkor használatos tampon okozhatott.

„Most már magabiztosan kijelenthetjük, hogy nem zárható ki a tampon által okozott toxikussokk-szindróma. Az, hogy ez mennyire lesz igazoltan és egyértelműen bizonyított, még nem tudjuk” – mondta a Tényeknek dr. Biczó László, Szvitacs Alexa ügyvédje. Egy szakértői csapat és nemzetközi jogászok vizsgálták az ügyet, amelynek részleteit hamarosan nyilvánosságra hozzák.

A sportolóért összefogtak a csapattársak, gyűjtést szerveznek, hogy speciális művégtagot kaphasson. Alexa jelenleg a csehországi Ostravában segédedző, célja, hogy paralimpiai bajnok legyen.

Az ügyvéd szerint a lány nem felelős a történtekért, a tampongyártó cég mellett pedig más is hibázhatott. Azt még nem tudni, hogy mennyi kártérítésre számíthat Alexa, de ez az ügy megváltoztathatja az elveszett végtagokért eddig megítélt kártérítések felső határát.

Zimány Lindánál súlyos betegséget diagnosztizáltakhttp://www.life.hu/drlife/20190606-zimany-lindanal-sulyos-betegseget-diagnosztizaltak.htmlInzulinrezisztenciát és pajzsmirigy-alulműködést diagnosztizáltak Zimány Lindánál, emiatt élete végéig gyógyszert kell szednie. Dr. LifeOrigoNegyedjére is megműtteti a melleit Molnár Anikóhttp://www.life.hu/drlife/20190606-negyedjere-is-megmutteti-melleit-molnar-aniko.htmlMolnár Anikó elárulta, immár negyedjére is megműtteti a melleit. Ezúttal azért van a beavatkozásra szükség, mert a hirtelen fogyás miatt megereszkedtek a keblei. Dr. Life--Műteni kellett Medveczky Ilona szeméthttp://www.life.hu/drlife/20190606-muteni-kellett-medveczky-ilona-szemet.htmlRégóta halasztotta szürkehályogműtétjét Medveczky Ilona, azonban most rászánta magát. Jelenleg is kórházban fekszik a táncművész. Dr. Life--Egy medence vízcserélő berendezése szippantotta ki a kislány beleit, de túléltehttp://www.life.hu/drlife/20190605-medence-vizcserelo-berendezese-szippantotta-ki-a-kislany-beleit-tulelte.htmlEgy súlyos baleset miatt gyomor nélkül él egy kislány. Dr. LifeOrigoRitka betegségben szenved Elio Figueredo, túl gyorsan nő a bőrehttp://www.life.hu/drlife/20190605-ritka-betegsegben-szenved-elio-figueredo-tul-gyorsan-no-a-bore.htmlTúl gyorsan nő a bőre, ami rögtön le is hámlik – a floridai Tampában élő 13 éves Elio Figueredo egy különleges betegségben szenved. Élete első három évében nem is láthatta az otthonát. Dr. Life--Az időjárás és a gyógyszerek is okozhatnak étvágytalanságothttp://www.life.hu/drlife/20190605-az-idojaras-es-a-gyogyszerek-is-okozhatnak-etvagytalansagot.htmlGyakran tapasztalod, hogy akár napokig, hetekig nem vagy éhes? Ennek számos oka lehet, amelyekre jobb odafigyelni. Dr. LifeThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.