Elhunyt Isabelle Caro egykori francia manöken és színésznő, aki 13 éves kora óta anorexiában szenvedett, és pár éve a kóros evészavar elleni kampány reklámarca lett.

A csontsovány modell még november 17-én, 28 évesen halt meg a kórházban, ahova tüdőgyulladással és krónikus fáradtsággal szállították. Halálának pontos okát nem tudni. Francia sajtóértesülés szerint egy tokiói kórházban halt meg.

Isabelle Caro13 éves kora óta küzdött az anorexiával, és világhírű akkor lett, amikor 2007-ben őt választották egy anorexiaellenes kampány arcául. "Túl sokáig bújkáltam a világ elől. Most bátor leszek, és megmutatom magam, bár tudom, hogy sokakból ellenszenvet fog kiváltani a testem látványa. Azt akarom, hogy újra egészséges legyek, mert szeretem az életet. Meg szeretném mutatni a fiataloknak, hogy mennyire veszélyes ez a betegség" - nyilatkozta az akkor 31 kilós, 165 centiméteres modell.

Isabelle többször is halálközeli állapotba került, 2006-ban kómába is esett a beteges fogyókúrázás következményeként. A No Anorexia nevű kampányban azért vett részt, hogy felhívja a figyelmet a sok manökent sújtó betegségre. A sokkoló reklámplakátokon az anyaszült meztelenül fényképezett fiatal nő egy lógó mellű, csont és bőr öregasszony látszatát keltette, s a fotók annak idején nagy feltűnést okoztak. Egy 2007-es interjúban Caro az "anorexia elleni harc nagykövetének" nevezte magát.


Isabelle  2010 elején büszkén jelentette be, hogy már elérte a 42 kilós testsúlyt. Váratlan halála azért is nagy meglepetést okozott, mert ismerősei úgy látták, hogy állapota javul. Barátjával, Vincent Bigler svájci énekessel éppen egy anorexiáról szóló klip forgatására készült. Toscani szerint Isabelle Caro "egy nagyon beteg lány volt, de inkább fejben, mint testben".

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen  és a Facebookon  is!


Korábban:

A nő, aki fogyással mentette meg anorexiás lányát 
Egy újabb civilizációs betegség: a fordított anorexia 
Egy év alatt belehalt az anorexiába a 15 éves lány