Miért élnek tovább a nők, mint a férfiak?

halál élet nők idősebb biológiai kor túlélés férfiak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az átlagos amerikai férfi hat évvel rövidebb ideig él, mint a vele egyidős nő. Ennek okait kutatja egy nemrég megjelent könyv, melynek szerzője, dr. Marianne J. Legato a különbség biológiai, kulturális és egyéni okainak járt utána.

iStockPhoto
iStockPhoto

A statisztikák szerint a férfiak körében háromszor gyakoribb a koszorúérbetegség, ha egyidejűleg klinikai depresszió is fennáll. Az öngyilkosságok tekintetében minden korcsoportban a férfiak vezetnek, ez és az erőszakos halál a három leggyakoribb halálok a 15-34 éves férfiak között. 85 éves korukra minden férfira 2,2 nő jut, ez a kilencvenes életévekben 3-ra emelkedik.

Dr. Legato szerint a férfiak születésüktől fogva sérülékenyebbek, és míg a nők folyamatosan harcoltak és harcolnak azért, hogy megfelelő egészségügyi ellátást kapjanak, a férfiak nem törekszenek erre. "A férfiakat születésüktől kezdve arra biztatják, hogy szorítsák össze a fogukat, ne mutassanak gyengeséget, és legyenek férfiak" - véli a szakértő. Sok férfi csak akkor fordul orvoshoz, ha párja elcipeli, vagy ha állapota már súlyos.

Mit tehetnek a férfiak a hosszú élet reményében?


Őszintén beszélni az orvossal



iStockPhoto
iStockPhoto

Ellenőriztetni a tesztoszteronszintet



Erősíteni az immunrendszert




Kezeltetni a depressziót



iStockPhoto
iStockPhoto

Vigyázni kell a fiatalokra



Felbecsülni a kardiológiai kockázatot



LIFE MAGAZIN: INTIMTORNA FÉRFIAKNAK - KORAI MAGÖMLÉS, EREKCIÓS ZAVAROK KEZELÉSÉREhttp://videa.hu/flvplayer.swf?v=DbLwrc7PmLilJIgb

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Korábban:

Agyonplasztikázott nők - Miért csinálják?
Egyre butábbak leszünk? Az emberi agy 20 ezer éve zsugorodik!
A sors markában: egy betegség, amitől a legjobban rettegünk


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.