Ezt ne csináld! 5 igazán veszélyes étkezési szokás

nassolás táplálkozás hízás étkezési szokás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Még a legkiegyensúlyozottabban táplálkozók sincsenek biztonságban, ugyanis a problémás étkezési szokások többnyire észrevétlenül lopakodnak be az életünkbe, ami után már csak azt veszed észre, hogy állandósultak azok.

Gyors evés




Istockphoto
Istockphoto



Titkos nassolás




Istockphoto
Istockphoto



Éjszakai evés-szindróma




Stresszevés


Van, aki stresszes helyzetben egy falatot sem tud enni, azonban akadnak olyanok is, akik az evésbe menekülnek. Vélt vagy valós veszélyhelyzetben ugyanis a mellékvese andrenalint és kortizolhormont bocsájt a véráramba, ami miatt éhséget is érezhetünk. Ilyenkor ráadásul főleg a cukros és a zsíros ételek után sóvárgunk. Ez a stresszes állapot ugyanakkor csökkenti az emésztőenzimek termelődését is. Ezért ha evéssel nyugtatod magad, mellékhatásként számíts némi hízásra is.

Nálad mit vált ki a stressz?





Istockphoto
Istockphoto



Tévé előtt evés


Ha az előző négy szokás nem jellemző rád, valószínűleg most te is magadra ismertél. Ki ne szeretne a tévé előtt a kanapén vagy egy kényelmes fotelben elterülve vacsorázni vagy esetleg csak úgy nassolgatni? Ezzel azonban két fő probléma is van. Egyrészt nem kontrolláljuk az étel mennyiségét, másrészt többnyire akkor sem hagyjuk abba az evést, ha már jóllaktunk. Ezért ha rendszeresen a tévé előtt vacsorázol, ne csodálkozz, ha hamar felszedsz pár kilót.

LIFE MAGAZIN: ÉJSZAKAI EVÉS-SZINDRÓMA

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=62fXThmoaUlxpwyH

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!


Korábban:

Tesztelik az új AIDS elleni vakcinát!

Egyre butábbak leszünk? Az emberi agy 20 000 éve zsugorodik!
Megdöbbentő! Angelina Jolie heroinfüggő?
127 kilót fogyott a világ legkövérebb embere! - Döbbenetes videó!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.