Diogenész-szindróma: öregemberek bűzlő szemétdombon üldögélnek

öregember betegség szindróma szemétdomb pszichés betegségek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindegyikünkkel előfordult már, hogy egy darabig nem raktunk rendet a lakásban. Mert fáradtak voltunk, mert húzós időszakunk volt a munkahelyen, vagy szimplán azért, mert nem volt kedvünk hozzá. A Diogenész-szindrómás betegeknek idejük éppen lenne rá, csakhogy ők már évek óta képtelenek tiszta és rendezett körülményeket teremteni maguknak.

Képzeljük csak el, hogyan fogunk élni nagymama korunkban. Reményeink szerint ekkora már nem dolgozunk majd, de azért elég aktívak leszünk ahhoz, hogy kertészkedjünk, piacra járjunk, utazgassunk, süssünk-főzzünk az unokákra, végre lesz időnk törődni önmagunkkal, és még bőven lesz energiánk arra is, hogy egyedül rendben tartsuk az otthonunkat.

Istockphoto
Istockphoto



Öregkorunkra szemétdombon üldögélni?


Diogenészről

Istockphoto
Istockphoto




Miért alakulhat ki ez az állapot?




Istockphoto
Istockphoto






Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Stendhal-szindróma - Emberek, akik műalkotás hatására önkívületi állapotba kerülnekhttp://www.life.hu/gyogyulj/nyugatiorvoslas/20110117-stendhalszindroma-emberek-akik-mualkotas-hatasara-onkivuleti-allapotba-kerulnek.htmlCotard-szindróma: Emberek, akik azt hiszik, hogy már nem élnekhttp://www.life.hu/gyogyulj/nyugatiorvoslas/20110111-cotardszindroma-emberek-akik-azt-hiszik-hogy-mar-nem-elnek.htmlCapgras-szindróma - Segítség, a férjembe bújt egy idegen és meg akar ölni!http://www.life.hu/gyogyulj/nyugatiorvoslas/20110124-capgrasszindroma-segitseg-a-ferjembe-bujt-egy-idegen-es-meg.htmlTourette-szindróma, avagy a káromkodás rabságában/lifenetwork/lifemagazin/20110201-touretteszindroma-avagy-a-karomkodas-rabsagaban.htmlA legdurvább szexbalesetekhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110128-a-legdurvabb-szexbalesetek.htmlA lány, akinek mellfellvarrás után eltűnt a mellbimbója/lifenetwork/lifemagazin/20110201-a-lany-akinek-mellfellvarras-utan-eltunt-a-mellbimboja.htmlOroszlánból készült hamburgert kínálnak egy étterem étlapjánhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110128-oroszlanbol-keszult-hamburgert-kinalnak-egy-etterem-etlapjan.htmlCsoda! 73 dekásan született és életben maradt/lifenetwork/lifemagazin/20110131-csoda-73-dekasan-szuletett-es-eletben-maradt.html



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.