Megdöbbentően hatalmas, körülbelül futball-labda nagyságú sérvet távolítottak el 20 év után egy férfi hasából.

Húsz év után végre rászánta magát az operációra Russell Vaughan, akinek az évek alatt focilabda nagyságúra nőtt a sérve. Először az 1990-es évek elején érzett egy kis dudort a hasán, miközben öltönyét vette fel egy üzleti megbeszéléshez. Az orvosok a műtétet javasolták Russellnek, aki azonban túlságosan félt a fájdalmas beavatkozástól, és nemet mondott. Az évek során azonban a kis kiemelkedés egyre nagyobb lett, és már ruhákkal is alig tudta elrejteni az emberek kíváncsi szeme elől. "Lassan hozzászoktam a dudorhoz, a családom pedig csak kis Alienként becézgette" - fűzte hozzá a 49 éves férfi.

Russell életében azonban egyre nagyobb problémát jelentett a sérve. "Az unokaöcsém azt hitte, hogy terhes vagyok. Meg is kérdezte, hogy az ott a testvére-e bennem."  Russell azonban folyamatosan halogatta a műtétet, és a munkahelyén is inkább háttérmunkákat vállalt, hogy emberekkel se kelljen találkoznia. Végül a lánya, Nicola győzte meg, hogy távolítsák el a dudort.

"A legnagyobb sérv volt, amit valaha láttam"Eleinte a Nemzeti Egészségbiztosítónál azt mondták, hogy nem életveszélyes az állapota és a listáról is ki akarták rakni. Végül 2010 októberében a Pinehill Kórházban dr. Sanjay Gupta megoperálta Russellt. A műtét két és fél órán át tartott, és az orvosok is megdöbbentek a látványon. " Ez volt a legnagyobb sérv, amit valaha láttam. Majdnem akkora, mint egy csecsemő, hihetetlen, hogy képes volt együtt élni vele, sőt dolgozni is" - jegyezte meg dr. Gupta. Russell nagyon szerencsés volt, az orvosok szerint gyakran ugyanis bélelzáródás is felléphet a sérvek következtében, neki azonban semmiféle problémát nem okozott.
Mivel Russell egy speciális sérvövet viselt, észre sem vette, milyen nagyra dagadt a hasa, és már egészen megszokta a kis "Alien"-jét. Most a műtét után azonban fantasztikusan érzi magát. "Olyan, mintha kaptam volna egy második életet, és most már öltönyt is viselhetek."
 

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!


Tizenhat kilós daganatot műtöttek ki egy nő hasábólhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110126-tizenhat-kilos-joindulatu-daganatot-mutottek-ki-egy-no-hasabol-hondurasban.html Narancs méretű daganattal harcolt a hatéves kislányhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110104-narancs-meretu-daganattal-harcolt-a-hateves-kislany.html Vattába tekerve kell élnie a pillangóbőrű lánynakhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110203-a-legkisebb-erintestol-is-kisebesedik-a-kulonleges-borbetegsegben-szenvedo-kislany.html Diogenész-szindróma: öregemberek bűzlő szemétdombon üldögélnekhttp://www.life.hu/gyogyulj/nyugatiorvoslas/20110202-diogenesz-szindroma-oregemberek-buzlo-szemetdombon-uldogelnek.html A 125 kilós férfi azért hízókúrázik, hogy elég kövér legyen a műtéthezhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110202-a-125-kilos-ferfi-azert-hizokurazik-hogy-eleg-kover-legyen.html Rá sem lehet ismerni! Smink nélkül a híres énekesnő! - fotóhttp://www.life.hu/szepulj/smink/20110203-kelly-clakson-smink-nelkul-foto.html A legszebb ruhák a tavaszi-nyári szezonrahttp://www.life.hu/life/legytrendi/hautecouture/20110203-a-legszebb-ruhak-a-tavaszinyari-szezonra.html