Szappant és mosóport eszik egy 19 éves amerikai lány - fotó

mosószer szappan kényszerbetegség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár tudja, hogy függősége a halálát okozhatja, Tempestt Henderson, a 19 éves amerikai lány szappanevés-függőségben szenvedett: hetente akár öt darab szappant is elfogyasztott, megspékelve egy kis mosóporral is.

"Emlékszem, amikor először kóstoltam meg a mosóport, egyszerre volt sós és édes, egyszerűen tökéletes. Azonnal függővé váltam" - meséli az ápolónőnek tanuló lány, aki tisztában volt vele, hogy a szappanevés veszélyes, mégsem tudott lemondani szenvedélyéről. "Zuhanyozás közben lenyalogatom a buborékokat a zöld szappanról, azután beveszek a számba egy kis darabot és elszopogatom. Imádom, hogy tisztának érzem magam tőle, sokkal tisztábbnak, mint amikor mosakszom."


Hat hónap elteltével Tempestt orvoshoz fordult, akkor derült ki, hogy ritka betegségének neve pica, amely az olyan dolgok fogyasztását takarja, amelyek nem ételek és italok. Az ebben a betegségben szenvedők fémet, pénzérméket, krétát, elemeket és akár fogkeféket is fogyaszthatnak rendszeresen. Hátterében sokszor valamilyen nyomelemhiány áll, ez magyarázza, miért kívánnak a terhes nők gyakran szenet, amikor vashiányosak.

Mi váltotta ki a függőséget?






Gyermekkorában kezdődött








Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Lábbal fest és perzsaszőnyegeket készít egy karok nélkül született nőhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110208-labbal-fest-es-perzsaszonyegeket-keszit-egy-karok-nelkul-szuletett-no.htmlSzexakadémia: Mi a különbség a franciázás és a francia csók között? Videó!/lifenetwork/lifemagazin/20110207-szexakademia-tanuld-meg-az-oralis-szex-es-a-csok.htmlTömegével járnak mellkisebbítő műtétre a cicis férfiakhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110207-egyre-nepszerubb-a-mellkisebbito-mutet-ferfiaknak.htmlGondoltad volna? A központi fűtés kövérít!http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110203-a-kozponti-futes-hozzajarul-az-elhizas-elterjedesehez.htmlAmikor a menstruáció örömet okozhttp://www.life.hu/gyogyulj/alternatoivgyogymodok/20110204-amikor-a-menstruacio-oromet-okoz.htmlÍgy élnek az igazi farkasemberek - videó!/lifenetwork/lifemagazin/20110204-igy-elnek-az-igazi-farkasemberek-video.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.