Sertésinfluenzában halt meg egy fiatal, brit fiú, mert az orvosok drogosnak nézték, és vizsgálat nélkül hazaküldték a kórházból.

A tünetek alapján Peter Williamson és édesanyja rögtön tudta, hogy valószínűleg sertésinfluenzás Peter, ezért a háziorvosi szolgálatot hívták. Az orvos a telefonban azonban csak annyit mondott, nem gondolja, hogy H1N1-vírussal fertőzött volna, ezért nem is ad neki influenza elleni gyógyszert, de javasolja, hogy vizsgáltassa ki magát. Peter állapota ezek után tovább romlott, és már járni is alig tudott. Ekkor édesanyja, Susane Williamson bevitte a kórházba, de ott sem jártak több sikerrel. A nővérek ugyanis, ahogy meglátták a fiú punk frizuráját és a piercinget az arcán, rögtön azt feltételezték róla, hogy drogos.

Thinkstock

"A többi beteg már mind kapott szobát, csak az én fiam nem" - tette hozzá az anya. Miután Peter már levegőt is nehezen kapott, anyja egy nővérhez fordult segítségért, aki azonban szintén visszautasította a segítségnyújtást. Amikor látta, hogy Peter tud beszélni, közölte, hogy ez azt jelenti, lélegezni is tud és hazaküldte a beteg fiút, majd hozzátette: "Nem látják, hogy mi itt valódi betegekkel foglalkozunk?" Susane megdöbbent a hallottakon. Peter kifelé menet pedig ekkor megfordult és visszaüvöltötte, hogy biztosak lehetnek benne, hogy sertésinfluenzás és egy héten belül halott lesz.

A mentősök sem látták el

Peter állapota két nappal később valóban rosszabbra fordult, gyenge volt és rémült. Úgy döntöttek, kihívják a mentőt, hátha végre segítenek rajta. A kiérkező mentősök azonban hasonlóan reagáltak, és arról kezdték faggatni a beteg fiút, milyen drogokat vett be. Majd azt is hozzátették, nem kellene félnie, az anyja előtt is nyugodtan beszélhet. Végül, amikor látszólag elhitték, hogy nem kábítószeres a punk kinézető fiú, megvizsgálták, de közölték, hogy nincs szükség kórházi ellátásra.Pár nappal később Peter kétségbeesetten hívta fel az anyját: "Sírva beszélt hozzám, azt mondta, soha életében nem érezte ilyen betegnek magát" - fűzte hozzá az édesanyja, aki ekkor beszélhetett fiával utoljára. "Másnap újra felhívtam, de mivel nem vette fel a telefont, átmentem hozzá, de ő már holtan feküdt."

A punk külső csak a zenei ízlését takarta

A család a történtek után beperelte a kórházat, a halottkém pedig megállapította, hogy Peter valóban H1N1-ben szenvedett, és az okozta a halálát. Ha a fiú időben kezelést kap, a tragédia elkerülhető lett volna. "Lett volna rá gyógyszer, hihetetlen, hogy ez történt. Attól, mert valaki punkként öltözik, még nem jelenti azt, hogy kábítószerezik is" - tette hozzá Susane. A Salford Royal NHS Foundation Trust Kórház - amely többszörösen visszautasította a segítségnyújtást - az eset után a sajnálatát fejezte ki, és teljes körű vizsgálatot rendelt el.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!A körmöd megmutatja, rákos leszel-e!http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110311-a-kormod-megmutatja-rakos-leszele.html Földrengés és gázrobbanás: 1600 halott és eltűnt Japánbanhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110312-foldrenges-es-gazrobbanas-1600-halott-es-eltunt-japanban.html Házikedvencek, akik megmentették gazdájuk életéthttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110311-hazikedvencek-akik-megmentettek-gazdajuk-eletet.html Hihetetlen! Kutyájának lopott el egy emberi lábat a mentős!http://www.life.hu/gyogyulj/20110311-kutyajanak-lopta-el-a-balesetben-leszakadt-labat-a-mentos.html 56 centi és 17 éves - Hihetetlen fotók a világ legkisebb emberéről!http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110311-megvan-az-uj-rekorder-56-centi-a-vilag-legkisebb-embere.html Döbbenetes lista: Ezeket hagyják bennünk az orvosokhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110311-dobbenetes-lista-ezeket-hagyjak-bennunk-az-orvosok.html Vaginaplasztika - pornószínésznőkre akarnak hasonlítani a háziasszonyokhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110311-a-porno-miatt-no-a-kisajakplasztika-nepszerusege.html Pénisznagyobbítás: valóban működik?http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110311-penisznagyobbitas-valoban-mukodik.html