Egy szokatlanul súlyos epilepsziás roham után Nathan Cooper élete szó szerint egy bajuszszálon múlott - de cicája, Lilly megmentette.

A macska igen érzékeny előrejelző képességekkel rendelkezik: előre megjósolja 19 éves gazdija hetente jelentkező epilepsziás rohamait és képes figyelmeztetni a főiskolás diák szüleit.

www.dailymail.co.uk

"Általában nagyon nyugodt állat, de amikor Nathannek rohama van, fel-alá kezd rohangálni a lépcsőn és teljes hangerővel nyávog" - meséli az édesanya, Tracey. "Valóban képes valahogyan érzékelni a rohamokat, mielőtt azok bekövetkeznének, így megakadályozhatjuk, hogy Nathan kárt tegyen magában akár elesés folytán, akár a bútorok felborításával."

A 14 hónapos Lilly alig egy éve van a Bournemouth-ban élő családdal, de Tracey azt állítja, megmentette fia életét. "Az egyik rohamot követően Nathannek leállt a légzése, Lilly pedig láthatóan nagyon aggódott. Aztán elkezdte nyalogatni a fiú száját és ez valahogyan beindította a légzését" - emlékszik vissza az anya. "Azóta Lilly nem mozdul el gazdija mellől."

A kórházi orvosok később elmondták az anyának, hogy egyáltalán nem ritka, hogy a háziállatok megérzik a közelgő epilepsziás rohamokat. Egyes szakértők szerint a kutyák és macskák kifinomult szaglása képes előre jelezni a közelgő epilepsziás rohamra jellemző alig észlelhető kémiai változásokat az emberi testben.

Lilly életmentő hatodik érzéke első helyett hozott a cicának a My Pet Superstar verseny macska kategóriájában.

Te is a macskáddal alszol? Házikedvencektől elkapható veszélyes betegségekhttp://www.life.hu/gyogyulj/nyugatiorvoslas/20110208-te-is-a-macskaddal-alszol-hazikedvencektol-elkaphato-veszelyes-betegsegek.html Megtanult nevetni - az autista fiú életét egy kóbor macska változtatta meghttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20101125-megtanult-nevetni-az-autista-fiu-eletet-egy-kobor-macska.html 98 százalékos pontossággal szagolják ki a kutyák a rákothttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110203-szekletminta-es-lelegzetminta-alapjan-98-szazalekos-pontossaggal-szagoljak-ki-a.html Agorafóbiás kutya mentette meg cukorbeteg gazdája életéthttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20101201-agorafobias-kutya-mentette-meg-cukorbeteg-gazdaja-eletet.html Így lesz a női nemi szerv egyre csak kívánatosabbhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110114-igy-lesz-a-noi-nemi-szerv-egyre-csak-kivanatosabb.html Pénisznagyobbítás: valóban működik?http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110311-penisznagyobbitas-valoban-mukodik.html