gyógyvarázs beteg gyermek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Idén immár nyolcadik alkalommal indul el a K&H gyógyvarázs program, amelynek ezúttal is fő eleme a gyermek-egészségügyi intézmények számára kiírt, a korábbi évekhez képest egyszerűsített országos eszközbeszerzési pályázat.

2011-ben is összesen 25 millió forint támogatást osztanak szét a gyermekgyógyító intézmények között műszertámogatás formájában. Idén a gyermekszemészet és a gyermek fül-orr gégészet kap kiemelt figyelmet a támogatások odaítélése során.

"Ahogy az elmúlt években, az idei pályázat során is - a szakmai zsűritagok ajánlása alapján - megjelölünk egy gyermek-egészségügyi területet, amelyet kiemelt, de nem kizárólagos figyelemben részesítünk a bírálás során. Az idei pályázati folyamatban a gyermekszemészet és gyermek fül-orr gégészet kap kiemelt figyelmet. Ez a két terület is általános műszerhiánnyal, a műszerek elavultságával küzd, illetve egy bizonyos kor alatti gyermekek ellátásához speciális eszközökre van szükség. A K&H gyógyvarázs program a speciális műszerek biztosításával a kicsik biztonságos és fájdalommentesebb ellátásában kíván segítséget nyújtani, hogy adott esetben szervi károsodás nélkül lehessen egy olyan beavatkozást elvégezni, amelyre más műszerrel a méretéből adódóan nem lenne lehetőség." - mondta el Dr. Békefi Dezső, gyermekgyógyász, a Tatabányai Gyermekkórház Alapítója, nyugalmazott osztályvezető főorvos, a zsűri tagja.

A K&H gyógyvarázs programról

A program fő elemét képező országos pályázat hatálya kiterjed az Országos Egészségügyi Pénztár által finanszírozott, Magyarországon fekvő- és járóbeteg szakellátást végző gyermek-szakkórházak, kórházak, klinikák és országos intézetek gyermekosztályaira, illetve a gyermekmentési tevékenységet végző mentőszolgálatokra. A K&H Csoport a gyermek-egészségügy elkötelezett támogatója, és évről évre tudatosan törekszik arra, hogy a terület változó igényeinek megfelelő lehetőségeket kínáljon fel az egyes intézetek és szakembereik számára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.