Idén immár nyolcadik alkalommal indul el a K&H gyógyvarázs program, amelynek ezúttal is fő eleme a gyermek-egészségügyi intézmények számára kiírt, a korábbi évekhez képest egyszerűsített országos eszközbeszerzési pályázat.

2011-ben is összesen 25 millió forint támogatást osztanak szét a gyermekgyógyító intézmények között műszertámogatás formájában. Idén a gyermekszemészet és a gyermek fül-orr gégészet  kap kiemelt figyelmet a támogatások odaítélése során.

"Ahogy az elmúlt években, az idei pályázat során is - a szakmai zsűritagok ajánlása alapján - megjelölünk egy gyermek-egészségügyi területet, amelyet kiemelt, de nem kizárólagos figyelemben részesítünk a bírálás során. Az idei pályázati folyamatban a gyermekszemészet és gyermek fül-orr gégészet kap kiemelt figyelmet. Ez a két terület is általános műszerhiánnyal, a műszerek elavultságával küzd, illetve egy bizonyos kor alatti gyermekek ellátásához speciális eszközökre van szükség. A K&H gyógyvarázs program a speciális műszerek biztosításával a kicsik biztonságos és fájdalommentesebb ellátásában kíván segítséget nyújtani, hogy adott esetben szervi károsodás nélkül lehessen egy olyan beavatkozást elvégezni, amelyre más műszerrel a méretéből adódóan nem lenne lehetőség." - mondta el Dr. Békefi Dezső, gyermekgyógyász, a Tatabányai Gyermekkórház Alapítója, nyugalmazott osztályvezető főorvos, a zsűri tagja.

A K&H gyógyvarázs programról

A program fő elemét képező országos pályázat hatálya kiterjed az Országos Egészségügyi Pénztár által finanszírozott, Magyarországon fekvő- és járóbeteg szakellátást végző gyermek-szakkórházak, kórházak, klinikák és országos intézetek gyermekosztályaira, illetve a gyermekmentési tevékenységet végző mentőszolgálatokra. A K&H Csoport a gyermek-egészségügy elkötelezett támogatója, és évről évre tudatosan törekszik arra, hogy a terület változó igényeinek megfelelő lehetőségeket kínáljon fel az egyes intézetek és szakembereik számára.