Körömerősítő, zsírbontó - Íme, az örök élet itala!

hajápolás anyagcsere méregtelenítés tea egészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kombuchából készült teát Kínában már időszámításunk előtt 221-ben is ismerték, és mennyei teaként, valamint az örök élet italaként emlegették. Ha megnézzük, milyen csodálatos hatással van ez az ital a szervezetünkre, talán nem is tűnnek túlzásnak ezek az elnevezések.
Baktériumok és mikroorganizmusok tökéletes keveréke



Thinkstock
Thinkstock

Az édeskés-savanykás ízű, enyhén szénsavas ital rengeteg értékes anyagot tartalmaz, többek között tejsavat, citromsavat, oxálsavat, almasavat, borkősavat és aminosavakat, emellett B- és C-vitamin, továbbá hasznos enzimek találhatók benne. A tea segít egyensúlyban tartani a belek pH-értékét, támogatja a fontos ásványi anyagok felszívódását a szervezetben. A benne lévő glükuronsav méregteleníti a májat, más hatóanyaga az ízületek működését segíti. Nem mellesleg pedig a kombucha tökéletes, de természetes energiaital.

Valódi, ezerarcú csodaszer

A kombuchát nem véletlenül nevezik az örök élet italának. Tökéletes mennyiségben és arányban tartalmazza a szervezet számára legfontosabb anyagokat, melyeknek köszönhetően szinte a szervezet minden egyes részére jó hatással van. Támogatja utóbbit a méregtelenítésben, és segíti az öngyógyító folyamatainak beindulását is. Renszeres fogyasztása helyreállítja az emésztőrendszer működését, melynek köszönhetően javul az étvágy - súlygyarapodástól azonban nem kell tartani, a kombucha ugyanis inkább a zsírszövetek lebontására ösztönzi a szervezetet azoknál, akik túlsúllyal rendelkeznek. Az emésztőrendszer helyreállítására a candida-gomba okozta betegségben szenvedők is bátran fogyaszthatják, a kombucha ugyanis lúgosít, ezáltal megfékezi a candida szaporodását.

Thinkstock
Thinkstock

A kombuchából készült tea fogyasztása sok betegség esetén is javasolt. Vérnyomásproblémákkal küszködőknek kifejezetten ajánlott, de a koleszterinszintet is helyreállítja. Erősíti az immunrendszert, és fokozza a szellemi, valamint a fizikai teljesítőképességet, így a stresszt is segít leküzdeni. Méregtelenítő hatása kiterjed a vese- és epekőre, oldja az ízületekben lerakódó húgysavat is.

Kopaszodás ellen is véd, erősíti a hajhagymákat, ösztönzi a működésüket, de olyannyira, hogy a kombucha hatására az ősz hajszálakat is képesek visszaszínezni. Mivel a kombuchából készült teában rengeteg Q-10 koenzim található, fogyasztásával csökkenthető a ráncok képződése, és lassítható az öregedés.




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.