A Harry Potter és a Félvér Herceg egyik beugró színésze, Lucy Hussey-Bergonzi életéről már lemondtak az orvosok - a kislány azonban csodával határos módon túlélte az agyvérzést.


www.facebook.comAz akkor tizenhárom éves gyerekszínész, Lucy Hussey-Bergonzi néhány nappal a Harry Potter és a Félvér Herceg forgatása után agyvérzést kapott, ezért azonnal kórházba szállították. A kómába esett lányt öt napig gépekkel tartották életben, és az orvosok már felkészítették a szülőket a legrosszabbra.

Lucy-nél az AVM betegség egy veleszületett rendellenesség - ez azt jelenti, hogy abnormális kapcsolat van az artériák és a vénák között, így a beteg fokozottan ki van téve az agyvérzésnek. A roham után, 2009-ben azonnal megoperálták a lányt, míg ő kómában feküldt. Az orvosok arra kérték a lány édesanyját, Denise-t, hogy búcsúzzon el a lányától, hiszen esélyt sem láttak a felépülésére - írja a Daily Mail. A család papot hívott Lucyhez, hogy az feladja rá az utolsó kenetet, a kórház pedig két nap alatt megszervezte a dolgot. Ám ekkor megtörtént a csoda. Amint a szentelt víz hozzáért Lucy homlokához, a lány keze megmozdult - huszonnégy óra múlva pedig már gépekre sem volt szüksége.

Az orvosok szerint Lucy magától is felépült volna, de az ápolónők és a család szerint csoda történt: "Amikor megkérdeztem az orovosokat, mit történhetett, nem tudtak magyarázatot adni a dolgokra" - mesélte az édesanya. Lucynek a kóma után újra kellett tanulni járni, beszélni, enni és inni, azonban négy hónappal később már újra egészségesnek mondhatta magát. A gyereksztár most 16 éves, és már csak annyit érez betegségéből, hogy néha erős fejfájás gyötri, és a gyógyszerektől lesoványodott - ezek ellenére minden rendben van vele. "Újta tanulni járni és beszélni nem könnyű, de őszintén szólva már nem sok mindenre emlékszem ebből. Csak azt tudom, mennyire támogattak és milyen gyakran bíztattak a szüleim és a barátaim, hogy meg tudom csinálni" - vallotta a felépülése után Lucy.


6 pszichés ok, ami gerincsérvhez vezethttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110809-6-psziches-ok-ami-gerincservhez-vezet.html Testébe zárva él az agyérgörcs miatt lebénult édesanyahttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110721-testebe-zarva-el-az-agyergorcs-miatt-lebenult-edesanya.html Forradalmi eljárás, amely képes diagnosztizálni a csecsemők szívhibáithttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110808-forradalmi-eljaras-amely-kepes-diagnosztizalni-a-csecsemok-szivhibait.html Vigyázz, mit nézel! A filmek irányítják a testedethttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110707-milyen-hatast-gyakorolnak-testunkre-a-filmek.html Mr. Beannek hatalmas mázlija volt - már ki is engedték a kórházbólhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110808-mr-beannek-hatalmas-mazlija-volt-mar-ki-is-engedtek.html Szolárium okozta a halálát - 39 évesen halt meg a háromgyermekes édesanyahttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110627-szolarium-okozta-a-halalat-39-evesen-halt-meg-a.html