Kevin Sorbo játszotta Herkulest a félistenről szóló sorozatban. Most kiderült, nemcsak a filmvásznon, de az életben is szembenézett már a halállal.

Forrás: AFP

Kevin Sorbo a napokban megdöbbentő titkot osztott meg a rajongóival. Herkules megformálója elmesélte, szélütést kapott a sorozat forgatása alatt, ennek ellenére játszania kellett. A színésznek jövő hónapban jelenik meg önéletrajzi könyve, a True Strength: My Journey from Hercules to Mere Mortal and How Nearly Dying Saved My Life című írás, de az ötvenkét éves Sorbo már mesélt a Neurology Now című lapban a vele történtekről.


A Herkules a televíziózás egyik legnézettebb sorozata volt, 1995-1999 között forgott, a címszereplő, Kevin Sorbo pedig hihetetlen népszerűségnek örvendett. 1997-ben Kevin a csúcson volt, ő maga szerepelt a harcjelenetekben legtöbbször kaszkadőr nélkül, és fizikailag egyszerűen kirobbanó formában volt. Az ereje teljében lévő színész ekkor harmincnyolc éves volt, és ekkor kezdte érezni, hogy valami nem stimmel vele. Szúró, égető, hideg fájdalmat érzett a bal karjában és a kezében - ez meg is ijesztette a színészt. "Akkoriban népszerűsítettem a Kull, a hódító című filmet, és orvosok ellenőrizték az egészségi állapotomat, de ők nem találtak semmi különöset" - mesélte a sorozatsztár, aki ezek után már nem foglalkozott teste jelzéseivel.
Forrás: AFP

Sorbo egyik nap az edzőteremben azonban hasogató fájdalmat érzett a bal karjában súlyemelés közben, hazafelé tartva pedig már csak homályosan látott és szédülni kezdett. Másnap már beszélni és menni is alig tudott, így végre kórházba vitték. Az orvosok jónéhány vizsgálatot elvégeztek rajta, és kiderítették, hogy már háromféle szélütésen is átesett a színész, melyek közül a harmadik volt a legkomolyabb. A színész részlegesen lebénult, és a beszédet is gyakorolnia kellett - mindezt a sorozat sikereinek a csúcsán. Kevin főnökei a leghatékonyabban akarták megoldani a helyzetet, így vendégszínészeket hívtak a sorozatba, és újraírták a jeleneteket. A színésznek így volt ideje felépülni, de ez egy igen hosszú folyamat volt: "A betegségemmel egy boldog, gondtalan élet tűnt tova pillanatok alatt. Két évembe telt, mire ismét azt éreztem, hogy egészséges vagyok. De a felépülés alatt lehangolt voltam, tele frusztrációval, és állandóan rossz volt a kedvem" - mesélte a színész.


Légy egy igazán csajos közösség tagja! Csatlakozz a Life.hu-hoz az iWiWen és a Facebookon is!


Sarah Michelle Gellar testképzavarral küzdhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110928-sarah-michelle-gellar-testkepzavarral-kuzd.html Tóth Gabi: Nem csak azért vagyunk, hogy szórakoztassunkhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20111003-toth-gabi-es-dobo-kata-is-reszt-vett-az-egeszseg.html Michael Jacksont "jó eséllyel" meg lehetett volna mentenihttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20111002-michael-jacksont-jo-esellyel-meg-lehetett-volna-menteni-allitotta-a.html Vilmos herceg és Katalin hercegnő szívükön viselik a daganatos gyermekek sorsáthttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110930-vilmos-herceg-es-katalin-hercegno-szivukon-viselik-a-daganatos-gyermekek.html A nő, aki belehalhat, ha elalszikhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110930-a-no-aki-belehalhat-ha-elalszik.html Pajzsmirigybetegsége miatt 20 kilót hízott Mary Zsuzsihttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110930-pajzsmirigybetegsege-miatt-20-kilot-hizott-mary-zsuzsi.html 7 híresség, aki legyőzte a mellrákot!http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110930-7-hiresseg-aki-legyozte-a-mellrakot.html