Milyen természetes módszerekkel előzhetjük meg az influenzát?

immunrendszer homeopátia megfázás vírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egészséges embereknél a vírus jelenléte a szervezetből immunválaszt vált ki, a saját védekező rendszere gyógyítja meg a beteget. Antibiotikumot általában csak a szövődményekre - felülfertőződött torok, tüdőgyulladás - adnak. 

Bővebben a vírusról

A gyógyulás legfőbb titka mindig a jó állapotban lévő, jól működő immunrendszer. Az influenza vagy a szájon vagy az orron keresztül fertőz. A rendszeres kézmosás, főleg evés előtt ezért is nagyon hasznos. A torkot karban lehet tartani sós vizes gargalizálással (naponta), még jobb, ha teszünk a vízbe a pár csepp tiszta (nem a párologtatóba való) teafaolajat. Az influenzavírus 2-3 napig is elidőzik az orrüregben és a torokban, mielőtt munkája eredménye láthatóvá válna. A meleg tea is kimossa a szájüreget, és a béltraktusban elpusztítja a vírust.

Thinkstock
Thinkstock

A teafaolaj az orr belső átkenéséhez is jó, de a tengervizes spray is megteszi. Napközben, ha a kolléga tüsszög mellettünk, vagy behozzák a náthás gyereket az óvodába, nagyon jó vírusölő a citromolaj, párologtatva. Nyugtat is, de úgy, hogy a szellemi kapacitást serkenti.

Mi kell ahhoz, hogy az immunrendszer jól működjön?

Régen a pihenés, friss levegő, jó táplálék szentháromságában hittek. Ez ma is érvényes. Manapság lábon hordjuk ki a betegséget, visszajárunk betegen a stresszes munkahelyre, nem táplálkozunk rendesen. Megannyi felesleges gondot okozunk a védekezőrendszernek. A C-vitamin régi bevált barát, de a D-vitamin szedése is hasznos influenzás időszakban. A hagyományos immunerősítő növények (pl. Echinacea) homeopátiás hígításai sokkal erőteljesebben hatnak, mint a növény fitoterápiás formában.

Tipp! Mónikából igazi címlaplány lett! Kattints a galériáért!


Holisztikus immunerősítő akcióterv - Influenza kisokos

Fogyasszunk sok folyadékot és inhaláljunk!



Thinkstock
Thinkstock

A betegségeket ne hordjuk ki lábon, mert ilyenkor lesznek elhúzódó szövődményei. Feküdjünk, pihenjünk, fogyasszunk sok folyadékot, a közepes lázat ne csillapítsuk, mert ez a legjobb vírusölő, és könnyű ételeket együnk. Ha mélyebben belegondolunk, a törődés gyógyító hatása, a pihenés mind a test öngyógyító képességét serkentik. A régi, bevált, már a Bibliában is ajánlott módszer a tyúkhúsleves volt. Többek között azért, mert a madarak bélcsatornájában megtalálhatók az influenzavírusok és a levesben elölve primitív immunserkentőként dolgoznak.

A levesből felszálló gőz olyan, mint egy inhalálás, tisztítja az üregeket, és aromaterápia is egyben, ha mindent belefőztünk (hagyma, szegfűszeg, zöldségek), ami a húslevesbe való.

Figyeljünk a szervezet jelzéseire!

Pihenjünk sokat, mert így energiát takarítunk meg immunrendszer számára. A munka, és a szokásos napi rutin is kimerítő lehet. Néha nehéz eldönteni azt is, hogy megfázás, vagy influenza a betegség valójában. Az alábbi táblázat segít elkülöníteni a tüneteket.

TünetMegfázásInfluenza
LázRitkaÁltalában tapasztalható
FájdalmakMérsékeltÁltalában erős
HidegrázásNem jellemzőÁltalában tapasztalható
FáradékonyságEnyheKözepestől az erősig
Tünetek kialakulásaFokozatos3-6 óra alatt
KöhögésÁltalában hurutosSzáraz
TüsszentésGyakoriNem jellemző
OrrdugulásGyakoriNem jellemző
TorokgyulladásGyakoriNem jellemző
Mellkasi fájdalomEnyheGyakran erős
FejfájásNem gyakoriGyakori



Az influenza homeopátiás megközelítése

A homeopátiás szerek a szervezet saját védekező rendszerét segítik. Ezért nagyon fontos, hogy segítsük a szerek munkáját pihenéssel.

Az influenza különböző tünetekkel jelentkezhet. Például van, akinek minden csontja fáj, másnak a feje, vagy a szemgolyója érzékeny. A homeopátia az egyéni tünetekre választ szereket, így előfordulhat, hogy három ember három különböző szert kap, saját tüneteinek megfelelően. Ez a hasonlóság szabálya a homeopátiában. A hasonlóság szabályát a hagyományos orvoslásban is alkalmazzák, ez az allergiás betegségek kezelésének és az immunizálásnak is az egyik alapja.

Thinkstock
Thinkstock

Homeopátiás gyorssegély

Az influenza fő veszélye, hogy a legyengült szervezetet más kórokozók is megtámadhatják, szövődményt, például tüdőgyulladást okozva. A náthás, meghűléses, influenzaszerű panaszok megfelelően választott homeopátiás készítményekkel általában jól gyógyíthatók, de ha a magunk által választott szerekkel pár napon belül nem érünk el javulást, feltétlen kérjünk homeopátiás vagy hagyományos orvosi segítséget!

Tipp! Elképesztő átalakulás, szexi cica lett a fiatal anyukából! Kattints a galériáért!


Tüszős mandulagyulladás - mit tegyünk, ha piros a torok?http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20111024-tuszos-mandulagyulladas-mit-tegyunk-ha-piros-a-torok.htmlAz idén három influenzatörzs is támadhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20111109-az-iden-harom-influenzatorzs-is-tamad.htmlAz egészségügy betegsége: megalázó orvosokhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20111108-az-egeszsegugy-betegsege-megalazo-orvosok.htmlPraktikák száraz köhögésrehttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20111024-praktikak-szaraz-kohogesre.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.