A K&H gyógyvarázs program a budapesti Heim Pál Kórházban folytatta a meseolvasó kisdoktorok kezdeményezését. A rendezvényen a Budai Középiskola tanulói a közelgő karácsonyhoz köthető meséikkel szórakoztatták a beteg gyerekeket. A diákok a tél során két alkalommal látogatják meg a kórház gyermekosztályát, hogy meséljenek az ott gyógyuló kisgyerekeknek.

A K&H gyógyvarázs 2010 őszén indította el "meseolvasó kisdoktorok" szórakoztató programelemét, amelyben középiskolai osztályok az önkéntesség jegyében ellátogatnak egy közeli kórházba, hogy mesét olvassanak a beteg gyermekeknek.

LWp Kommunikáció


2011 az önkéntesség éve, ezért a meseolvasás még aktuálisabb a közreműködő diákok, az iskolák számára. Mint minden önkéntes programnak, a meseolvasásnak is komoly nevelési és edukációs előnye van. Sok diák még egyáltalán nem tett semmit önként másokért, így a meseolvasó kisdoktorok programban való részvétel lehet az első alkalom. Az önkéntes program a középiskolások társadalmi szerepvállalását készítheti elő, hiszen ebben az életkorban inkább önmagukkal vannak elfoglalva a gyerekek, és jó hatással lehet rájuk, ha a figyelmük egy rövid időre azokra terelődik, akiknek az ő segítségükre van szükségük.

"A K&H gyógyvarázs indítása óta törekszünk arra, hogy ne csak műszerekkel és eszközökkel támogassuk a magyar gyermekellátással foglalkozó intézményeket, hanem a kicsik lelki gyógyulásához is hozzájáruljunk. A meseolvasás nemcsak a betegek gyógyulását segíti, hanem a diákok számára is pozitív tapasztalat lehet. Átélhetik, hogy egy kis energia- és időráfordítással milyen hatalmas örömet képesek szerezni másoknak. A tavaly kísérleti jelleggel indított meseolvasó kisdoktorok program szép sikerei miatt úgy döntöttünk, hogy idén kibővítjük a meseolvasást, így ebben a tanévben tizenöt alkalommal, öt városba is elvisszük a kisdoktorokat. Örömmel tölt el, hogy most is szívvel-lélekkel készültek karácsonyi meséikkel a diákok a meseolvasásra. Ők is érezhetik ma, hogy a mesének fontos szerepe lehet a beteg gyerekek gyógyulásában" - mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója.

Nem ez az első alkalom, hogy ebben az intézményben jár a K&H gyógyvarázs, hiszen 2008-ban a bank MasterCard bankkártyás programeleme jóvoltából több mint 3 millió forint műszertámogatásban részesült a kórház. Ugyanebben az évben az 1 és 2 forintosok gyűjtéséből származó 13 690 000 Ft-os összeget ajánlott fel a Heim Pál Gyermekkórház javára. 2004-ben és 2005-ben a K&H gyógyvarázs szórakoztató mesejáték programokkal látogatott el a kórházba, 2009-ben könyveket és játékokat vitt, 2010-ben pedig a meseolvasó program egyik első eseményét szervezte meg az intézményben. Ezeken kívül a tavalyi évben a kórház egy rendkívüli, 2 500 000 Ft-os gyorssegélyben is részesült.

LWp Kommunikáció


"Nagyon örülök, hogy ma a program szervezésében a Budai Középiskola diákjai eljöttek hozzánk mesét olvasni. Ezek a foglalkozások a mi munkánkat is segítik, hiszen a kicsik gyógyulásához nagymértékben hozzájárul, ha a lehetőségekhez képest örömtelivé tesszük számukra az itt töltött időt. Rendkívül értékesnek tartom és megköszönöm a diákok önkéntes munkáját, amire most a szeretet ünnepének közeledtével talán még inkább szüksége van minden kisgyermeknek. Remélem, pozitív élményekkel gazdagodnak és máskor is visszatérnek mesélni" - mondta Buncsik Ildikó, a Fővárosi Önkormányzat Heim Pál Gyermekkórház PR-referense.

"Nagyon jó érzés itt lenni ma és látni a jólelkű diáksereg segítségnyújtását, melyet én magam nagyra értékelek. Köszönöm a diákoknak, hogy bennük is megvan az erre való törekvés és örülök, hogy velük olvashattam ma a gyerekeknek. Máskor is eljövök, mert a gondoskodás, törődés mindig jólesik egy olyan csöppségnek, akinek a családtól távol kell töltenie a gyógyulás időszakát. Bízom benne, hogy a mai napon én is segíthettem nekik - hacsak egy rövid időre is - elfeledtetni a szomorúságot, amit ez okoz nekik" - mondta Barabás Évi, az RTL Klub műsorvezetője.

25 millió forintos támogatást nyertek el a K&H gyógyvarázs pályázatán orvosi intézményekhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20111129-25-millio-forintos-tamogatast-nyertek-el-a-kh-gyogyvarazs-palyazatan.html Meseolvasó délutánt tartottak a K&H Gyógyvarázs program keretébenhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20101208-meseolvaso-delutant-tartottak-a-kh-gyogyvarazs-program-kereteben-x.html