PR cikk magnézium MagneB6 stressz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A feszültség, a szorongás és a stressz egyik oka a magnéziumhiány lehet. TIPP: MagneB6!

Tudtad, hogy a feszült lelkiállapot, a túlhajszolt életmód következtében több magnéziumot használ fel a szervezet és ennek következtében relatív magnéziumhiány léphet fel? Ilyenkor rosszabbul alhatunk, szorongást, feszültséget, légszomjat, szédülést érezhetünk, ráadásul védtelenebbé is válunk a stresszel szemben. Ördögi kör, nemdebár?

Forrás: Sanofi
Forrás: Sanofi

Kimutatták, hogy a magyar lakosság étrendje csak a szükséges magnéziummennyiség háromnegyedét tartalmazza. Pedig ez az ásványi anyag közel háromszáz enzim működéséhez járul hozzá, támogatja a normál idegi működést és a megfelelő élettani funkciók fenntartását.

Hogy ne maradjunk kellő mennyiségű magnézium nélkül fontos tudni, hogy a magnézium természetes forrása a bab, a borsó, a lencse, a szója, a mák, a napraforgómag és a tökmag, de sajnos a modern növénytermesztési eljárások és főzési szokások csökkentik az élelmiszerek magnéziumtartalmát.

Jó megoldás lehet még a magnéziumtartalmú ásványvizek és gyógyvizek fogyasztása valamint a magnéziumtartalmú gyógyszerek szedése. Nagyon nem mindegy azonban, hogy milyen készítményt vásárlunk! A különböző készítmények ugyanis nem mind ugyanolyan magnéziumot tartalmaznak és nem mindegyik magnéziumsó hasznosul egyformán a szervezetünkben.

TIPP: a Magne B6-ban lévő magnézium-laktát kiválóan hasznosul, a benne lévő B6 vitamin pedig tovább fokozza a felszívódást, így hatékonyan segít, hogy mindig önmagunk maradhassunk.

SANOFI-AVENTIS Zrt.
1045 Budapest, Tó utca 1-5., Telefon: (+36 1) 505 0050
Gyógyszerinformációs szolgálat: (+36 1) 505 0055
Web: www.sanofi.hu

Egyidejűleg fenálló megnéziumhiány esetén.
Vény nélkül kapható gyógyszer.
Javallat: magnéziumhiány kezelésére.

HU.MGP.12.05.19

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.