Egy új technológia segítségével cambridge-i kutatók olyan csokoládét fejlesztenek ki, amelynek fogyasztása lassítja a bőr öregedését, de "sajnos" nem kell túl sokat enni belőle.

Az új, különleges csokoládé titka a fokozottabban felszívódó csokoládé-flavonokban (olyan molekulák, amelyek javítják a bőr oxigénellátását) rejlik, amit az úgynevezett Lycotec-eljárással értek el. A módszer után a módosított összetevőket tartalmazó új édességet a szakemberek Coco-Lycosome-nak nevezték el, amelyből ráadásul 20-szor több flavon szívódik fel a szervezetünkben, mint a normális csokoládékból. A fokozott hatásnak köszönhetően az elhízástól sem kell tartaniuk a fiatalodni vágyóknak: egy kis darabka pontosan két táblányi normál csokoládé flavonfelszívódásának felel meg. Ezzel a tudományos áttöréssel a kutatók elérték, hogy a csokoládé egy öregedésgátló csodaszerré alakuljon át.

Thinkstock

"Két tábla csokoládé napi ajánlott fogyasztása valószínűleg jó hír lehet a csokoládéimádóknak, bár nem mindenki szeret ilyen sokat enni belőle" - mondta dr. Ivan Petyaev, a Lycotec alapítója. "De most mindenki élvezheti a csokoládéflavonok előnyeit, anélkül, hogy veszélyeztetné az egészségét."

A kutatók emellett hangsúlyozzák, hogy a csokoládé fogyasztásánál még a pozitív hatások ellenére is fontos, hogy mérlegeljük a negatív hatásokat is. A csokoládé ugyanis magas kalória- és telített zsírsavtartalommal rendelkezik.

Elindult az Ez zsír! fogyókúrás- és
életmódprogramunk! 

REGISZTRÁLNI SZERETNÉK!

Csatlakozz hozzánk iWiW-en és Facebookon!
7 jel, amikor azonnal menj vérvételre!http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120530-7-jel-amikor-azonnal-menj-vervetelre.html Arcbőrét is le kellett húzni egy brit férfi agydaganatának eltávolításáhozhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120529-az-agydaganat-nem-jelent-halalos-iteletet-akar-meg-negy.html A nők nem akarják a szexet, kivéve ha... (18+)http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120530-a-nok-nem-akarjak-a-szexet-kiveve-ha.html A végzet asszonyától a rosszul táplált tízéves kislányig - Nőideálok a 20. századbanhttp://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20120530-a-vegzet-asszonyatol-a-rosszul-taplalt-tizeves-kislanyig-noidealok.html Y diagnózis: Ilyen a mélyrészegség utáni kijózanodás (18+)http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120531-y-diagnozis-4-resz-kijozanodas.html