A 27 éves brit Laura O'Donnell negyedik gyereke születése után hihetetlen akaraterejének köszönhetően közel 45 kiló súlyfeleslegtől szabadult meg, és mivel nem tervezett több gyereket, ezért úgy döntött, a lelógó bőrredőket hasplasztikával eltávolíttatja.


A plasztikai műtét nagyon jól sikerült, Laura hasfala újra lapos és izmos lett, ám egy évvel később mindenki meglepetésére a nő újra teherbe esett. A kezdeti örömöt hamar felváltotta az aggodalom, a terhesség 18. hetében ugyanis kiderült, hogy a fejlődő magzatot szinte teljesen elnyomják Laura túl feszes hasizmai. A plasztikai beavatkozás nem csupán koraszüléshez vezetett, de Laura egyik veséjének működése is teljesen leállt. A tíz héttel korábban, császármetszéssel született Blake súlya mindössze 1380 gramm volt, és négy hét további speciális kezelésre szorult, mire stabilizálni tudták az állapotát.

Northfoto

"Visszatekintve, alig bírtam felfogni, hogy hiúságom kis híján a kisbabám életébe került. Szerencsére Blake ma már teljesen egészséges, és minden nap hálát adok, hogy a kisfiam túlélte ezt a nehéz terhességet és a problémás szülést" - nyilatkozta Laura a The Sun újságírójának.  

Laura soha nem gondolta volna, hogy a 2009-ben elvégzett hasplasztikájának ilyen súlyos következményei lehetnek. "Egész életemben mindig nagyon sovány voltam, egészen addig, míg most tízéves első gyerekemmel teherbe nem estem. A terhesség ideje alatt végig legalább két ember helyett ettem, és gyorsan fölszaladtak rám a kilók. Az első szülés után még viszonylag hamar le tudtam fogyni, de aztán még szültem három gyereket, ráadásul két császármetszésem volt, úgyhogy a hasam egyre rosszabbul nézett ki" - emlékezett vissza a most már ötgyerekes anyuka.

"Itt Angliában a hasplasztika körülbelül 5000 fontba került, de egy barátnőm mesélte, hogy Prágában meglehetősen olcsó és jó minőségű plasztikai műtéteket végeznek. Utánajártam, és kiderült, hogy Csehországban csupán 1500 fontot kérnek egy hasplasztikáért" - tette hozzá Laura.A prágai sebész olyan szorosra húzta össze a hasizmokat, hogy szinte alig maradt hely a fejlődő babának, akinek a tüdeje sem tudott kifejlődni, ezért a szteroidos tüdőérlelő kezelés ellenére is már a 26. hétben beindult a szülés.
   
"Sosem bocsátottam volna meg magamnak, ha esetleg tartós károsodást szenved, vagy meghal a kisbabám. Szeretném mindenki figyelmét felhívni a hasplasztika veszélyeire, ha valaki még szeretne a későbbiekben gyereket vállalni. Egy kisbaba elvesztése túl nagy ár lenne a lapos hasfalért" - figyelmeztetett Laura O'Donnell.

Tudj meg minden érdekességet már a hírfolyamodból! Csatlakozz hozzánk iWiWen és Facebookon!Nem csak egzotikus nyaraláskor csatlakozhat hozzánk! Hogyan szerezhetünk be többméteres férgeket?http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120607-hogyan-szerezhetunk-be-tobbmeteres-fergeket.html Nem csak a rémálmokban létezik: húsevő baktérium miatt kellett amputálni egy fiatal lány több testrészéthttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120605-a-husevo-bakterium-hihetetlen-gyorsasaggal-roncsolja-a-testet.html Íme a világ legkövérebb macskája!http://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20120607-kozel-15-kilo-a-vilag-legkoverebb-macskaja.html Szenzációs felfedezés: jön az öregedésgátló csokoládé!http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120604-szenzacios-felfedezes-jon-az-oregedest-gatlo-csokolade.html Ezt teszi a bőrrel 25 év napozás: a férfi arcának egyik fele 69, másik 89 évesnek látszikhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120606-ezt-teszi-a-borrel-25-ev-napozas-a-ferfi-arcanak.html Egy finom csók és hozzá egy heveny vírusos fertőzés - Így támad a mononukleózishttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120605-mononukleozis-egy-finom-csok-es-hozza-egy-heveny-virusos-fertozes.html Feleségről álmodozik az óriásfejű fiú (18+)http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120604-nem-talalnak-gyogymodot-a-pakisztani-oriasfeju-fiu-betegsegere.html 7 jel, amikor azonnal menj vérvételre!http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20120530-7-jel-amikor-azonnal-menj-vervetelre.html