A népszerű műsorvezető ijesztően lesoványodott. A Klubrádióban most elárulta, hogy orvosa három éven át legyintett a panaszaira, pedig komoly fájdalmai voltak.

Havas Henrik súlyos betegsége miatt szorult kényszerpihenőre. A Tanár úr hosszú hetekig hiányzott az ATV Tabu és Civil a pályán című műsoraiból, a Klubrádióban pedig helyettesítették. A hiányzásokat sokáig nem magyarázta meg, a sajtó érdeklődését rendszerint elhárította, ám nem olyan rég ismét a képernyőn láthattuk, de már nem a régi formájában.

Forrás: TV2, SuperTV2
Havas Henrik 2012 szeptemberében és decemberben

Jelentős súlyvesztesége miatt már nem a régi erős, megingathatatlan Havas köszönt vissza a tévéből. Szembetűnően leromlott fizikai állapota miatt nem tagadhatta tovább betegségét, amiről szűkszavúan, néhány mondatban tett csak említést ATV-s kollégáinak.

Most azonban a nyilvánosság elé állt, és a Klubrádió Klubdélelőtt című műsorában beszélt betegségéről és műtétjéről. Elmondta, hogy nem hajlandó elfogadni, hogy beteg, ezért még rettentő fájdalmaira sem kért gyógyszert. A hallgatók megtudhatták azt is, hogy vastagbélrákkal operálták meg december 14-én, s hogy a műtét négy és fél órán át tartott.

Az orvosok olyan vastagbélbetegséget diagnosztizáltak nála, amit évekig nem kezeltek, így veszélyes gyulladást eredményezett a szervezetében. Első tünetei már három évvel ezelőtt jelentkeztek, szakszerű kezelést mégsem kapott, holott állandóan jelentkező, olykor elviselhetetlenül fájdalmas alhasi görcsei miatt rendszeresen járt orvosához. Mindennek egy komplikált műtét lett a vége, aminek a zárójelentésében vastagbélrákot neveztek meg az orvosok.

"Bár tudták az orvosaim, hogy milyen problémáim vannak, soha nem írtak fel semmilyen gyógyszert, hanem elintézték azzal, ha panaszaim voltak, fél évente egyszer, hogy "jaj, hát Henrik, már megint mit evett?" - panaszolta el élő adásban Kun Zsuzsának, aki rögtön rákérdezett: nem tartja-e a mulasztást orvosi műhibának?

"Nem akarok ebbe belemenni tudatosan. Már megbeszéltük a doktornővel, aki tizenvalahány éve foglalkozik az én apró-cseprő dolgaimmal, hogy majd leülünk, és megbeszéljük, de valahogy egyikünk sem sietteti ezt a dolgot" - válaszolta diplomatikusan Henrik.

Forrás: Borsonline.hu

 

Mit keres egy patkány a bébiételben?http://www.life.hu/anyaskodj/20130124-patkanytetem-a-gyumolcspureben-patkanymereg-a-vanilias-ostyaban-ezert-erdemes.html Kóstold meg Katalin hercegnőt!http://www.life.hu/ez-zsir/eljegeszsegesen/20130124-katalin-hercegno-kate-middleton-portrejat-pizzabol-is-elkeszitettek.html Megnémult az ismert Kossuth-díjas szinésznőhttp://www.life.hu/legykepben/20130127-megnemul-torocsik-mari-kossuthdijas-szineszno-egy-vigszinhazi-szerep-kedveert.html Lebuktak a magyar celebprostik!http://www.life.hu/tested-lelked/20130127-igy-buktak-le-a-magyar-celebprostik-vv-veronika-keleti-gyorgyi.html Intenzív osztályra került az ismert színészlegendahttp://www.life.hu/legykepben/20130127-influenza-virus-miatt-kerult-a-korhaz-intenziv-osztalyara-az-ismert.html Havas Henrik nem bírja, ha férfiak puszilgatjákhttp://www.life.hu/legykepben/20120102-hajdu-peter-frizbi-havas-henrik-meselt-a-puszilkodasrol-caramel-a.html Se gyerektartás, se látogatás: nem törődik gyerekeivel Havas Henrik fiahttp://www.life.hu/anyaskodj/20111214-havas-henrik-dramaja-gyamot-kaptak-felarva-unokai-miutan-a-musorvezeto.html Havas Henrik műveletlennek és számítónak tartja Friderikusz Sándorthttp://www.life.hu/legykepben/20111209-havas-henrik-muveletlennek-es-szamitonak-tartja-friderikusz-sandort.html Farkasházy: Havas Henrik tök részegen ülte végig a finn meccsethttp://www.life.hu/legykepben/napifriss/20111019-farkashazy-havas-henrik-tok-reszegen-ulte-vegig-a-finn-meccset.html