Az énekesnő fellélegzett, amikor megtudta, hogy ebben a kórban szenved.

Susan Boyle-t Asperger-kórral, az autizmus egy enyhébb formájával diagnosztizálták. A skót énekesnő első játékfilmes bemutatkozása, a The Christmas Candle brit premierje előtt beszélt erről az Observer című lapban. Kifejtette, hogy egy éve vizsgálta meg egy orvos, aki megállapította, hogy Asperger-szindrómája van, és átlagon felüli az IQ-ja. 

AFP

Az 52 éves énekesnőnek gyermekkorában tanulási nehézségei voltak, amit akkor azzal magyaráztak, hogy születésekor oxigénhiány miatt agykárosodást szenvedett. Az iskolai évek alatt nehéz dolga volt, mert gyakran zaklatta a többi gyerek. "Mindig tudtam, hogy helytelenül diagnosztizáltak. Most már világosan értem, hogy mi a baj, megkönnyebbültem és nyugodtabb vagyok magammal kapcsolatban" - nyilatkozta a lapnak. Hozzátette: rengeteg frusztrációt okozott neki, hogy nehezen teremtett kapcsolatokat, és kommunikációs nehézségekkel is küzdött.

Az énekesnő neve akkor lett egy csapásra ismert, amikor 2009-ben a Britain's Got Talent tehetségkutató műsorban elénekelte A nyomorultak című musical I Dreamed a Dream című dalát. Világszerte 14 millió albuma kelt el, nemrég jelent meg negyedik lemeze Home for Christmas címmel. Pénteken kerül a brit mozikba The Christmas Candle (Karácsonyi gyertya) című filmje, amelyben először csillogtatja meg színészi képességeit - írja az MTI.