Szívhez szóló, talpraállító üzenet Schumachernek

Forrás: AFP/Sascha Schuermann -
Schumacher kóma felépülés Joachim Deckarm baleset üzenet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egykor öthónapos kómából ébredt kézilabdás, Joachim Deckarm biztató üzenettel fordult Michael Schumacherhez – írja az Origo.

A játékosként Jónak becézett kézis,1979 március 30.-án éppen hazánkban játszott kupamérkőzésen ütközött a tatabányai Pánovics Lajossal. Az ütközés következtében olyan erővel verte be a fejét a kézilabdapálya padlójába, hogy súlyos koponyalapi sérüléseket szenvedett. A kómából öt hónap után ébredt fel, és bár azóta is tolószékhez köti a szerencsétlen baleset, Joachim a mai napig nem adta fel, hogy visszaszerezze egészségét.

Forrás: AFP/Karl-Josef Hildenbrand

A hatalmas lelkierővel megáldott sportoló mindennap újrakezdi a harcot. Az elmúlt évek során újra meg kellett tanulnia emlékezni, beszélni, mozogni és táplálkozni. A legbiztatóbb azonban, hogy Joachim újra megtanult nevetni, és értékelni az élet pozitív dolgait. A hatvanadik születésnapja alkalmából - amely évekből 35 évet tolószékben töltött- küldte biztató üzenetét a pilótának. Jó szerint, ahogy ő maga is, Schumaher is hatalmas akaraterővel rendelkezik, és ez segíteni fogja felépülését.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.