Az egykor öthónapos kómából ébredt kézilabdás, Joachim Deckarm biztató üzenettel fordult Michael Schumacherhez – írja az Origo.

A játékosként Jónak becézett kézis,1979 március 30.-án éppen hazánkban játszott kupamérkőzésen ütközött a tatabányai Pánovics Lajossal. Az ütközés következtében olyan erővel verte be a fejét a kézilabdapálya padlójába, hogy súlyos koponyalapi sérüléseket szenvedett. A kómából öt hónap után ébredt fel, és bár azóta is tolószékhez köti a szerencsétlen baleset, Joachim a mai napig nem adta fel, hogy visszaszerezze egészségét.

Forrás: AFP/Karl-Josef Hildenbrand

A hatalmas lelkierővel megáldott sportoló mindennap újrakezdi a harcot. Az elmúlt évek során újra meg kellett tanulnia emlékezni, beszélni, mozogni és táplálkozni. A legbiztatóbb azonban, hogy Joachim újra megtanult nevetni, és értékelni az élet pozitív dolgait. A hatvanadik születésnapja alkalmából - amely évekből 35 évet tolószékben töltött- küldte biztató üzenetét a pilótának. Jó szerint, ahogy ő maga is, Schumaher is hatalmas akaraterővel rendelkezik, és ez segíteni fogja felépülését.