Az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt május 31-én véradó napot szervez Budapesten, Debrecenben, Győrben, Pécsen és Szegeden. 1200 véradót várnak.

A véradókat "egészséges menüvel" vendégelik meg, valamint egy ajándékcsomagot is kapnak. A véradás mellett ingyenes szűrővizsgálatokon és egészségtudatos életmóddal kapcsolatos programokon is részt vehetnek a jelentkezők - írja az MTI.

Forrás: Thinkstock

A szombati véradás fontos üzenete, hogy "aki véradó, biztos, hogy egészséges, és aki egészséges, az pedig lehetőség szerint legyen véradó". Ezt azért tartja fontosnak a szervezet, mert az ország egészségi állapota jelentősen befolyásolja a véradók számának alakulását is, hiszen az egészségtelen életmód, például a túlsúly, a magas vérnyomás és a vitaminhiány következtében csökken a véradásra alkalmas 18-65 év közöttiek száma.

Ha teheted, segíts! Adj te is vért! 

A program helyszínei Budapesten a Semmelweis Egyetem Nagyvárad téri Elméleti Tömbje, Debrecenben és Szegeden a helyi Regionális Vérellátó Központok, Győrben az Árkád Győr, Pécsen pedig a Balokány-liget Pepita Kultúrtér.