Felébredt a kómából Schumacher

Forrás: AFP/Tom Gandolfini -
síbaleset ébredés Svájc rehabilitáció kóma Forma-1 Michael Schumacher
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hétszeres Forma-1-es világbajnok már nincs kómában, és elhagyhatta a kórházat. Ezt a szóvivője közölte – írja a Gphirek.hu. Még december végén szenvedett súlyos síbalesetet. Most Lausanne-ban folytatódik a kezelése.

Sabine Kehm, a versenyző szóvivője hivatalosan is bejelentette, hogy most egy hosszú rehabilitációs folyamat veszi kezdetét. Ez egybevág azzal, miszerint pénteken átszállították a kórház rehabilitációs osztályára.

Forrás: AFP/Tom Gandolfini

A szóvivő szerint Schumacher már nincs kómában, hallja a hangokat, reagál az érintésre. Képes a feleségével és gyermekeivel is kommunikálni. Azt viszont nem tudni, pontosan milyen állapotban van most. A család megköszönte a kezelőorvosok fáradhatatlan munkáját, és a szurkolók támogatását is. További rehabilitációja a nyilvánosság kizárásával történik - tudósít a Bild.de.

A lausanne-i egyetemi kórház szóvivője, Darcy Christen hétfőn megerősítette, hogy az évek óta Svájcban élő Schumachert az intézménybe szállították. A kezelés további menetéről azonban az orvosok nem adnak tájékoztatást.

A sportoló tavaly december 29-én a francia Alpokban szenvedett síbalesetet. Az első hírek szerint agyrázkódást szenvedett, de később kiderült, olyan súlyosan megsérült a feje, hogy többször is meg kellett műteni. Percekkel a baleset után elvesztette az eszméletét, később mesterséges kómában tartották a grenoble-i kórházban.

Többször hamis híresztelések láttak napvilágot az állapotáról. Egy internetes oldal tavasszal azt írta, Schumi felébredt a kómából, de nem sokkal később ezt a szóvivője cáfolta. A sok pletyka és gyomorforgató információ is közrejátszhatott abban, hogy május végén bejelentették, hírzárlatot rendelnek el.

/1401/Aki_F201413015348Rehabilitációs osztályra került Schumacher?http://www.life.hu/drlife/20140613-michael-schumacher-hetszeres-forma-1-vilagbajnok-rehabilitacios-kozpontba-kerult.htmlNémet sajtóhírek szerint a Forma-1 hétszeres világbajnokát átszállították a grenoble-i kórházon belül egy másik részlegbe, a rehabilitációs központba.Dr. Life--Újabb gyomorforgató híresztelés Schumacherrőlhttp://www.life.hu/drlife/20140511-ujabb-gyomorforgato-hireszteles-schumacherrol-egy-hazai-internetes-oldal-azt-allitja-videoja-van-a.htmlAz egyik hazai internetes oldal tette közzé a hírt: Michael Schumacher felébredt a kómából. A hír mellé egy megőszült Schumacher képet is kapunk és az ébredésről készült videófelvétel ígéretét kecsegteti. A hír azonban természetesen hazugság.Dr. Life--Hatalmas a titkolózás Schumacher körülhttp://www.life.hu/drlife/20140429-michael-schumacher-jobban-van-vagy-nem-informaciok-nemetorszagbol.htmlA napokban szárnyra keltek olyan hírek, miszerint a pilóta felkelt a mélyaltatásból, sőt, még a feleségét is felismerte. Azóta kiderült, hogy a hír nem igaz, ezt pedig maga a pilóta sajtószóvívője, Sabine Kehm cáfolta. A Life.hu azonban megpróbált utána járni a dolognak: most akkor mi lehet az igazság a Michael Schumacher állapotáról?Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.