A hétszeres Forma-1-es világbajnok már nincs kómában, és elhagyhatta a kórházat. Ezt a szóvivője közölte – írja a Gphirek.hu. Még december végén szenvedett súlyos síbalesetet. Most Lausanne-ban folytatódik a kezelése.

Sabine Kehm, a versenyző szóvivője hivatalosan is bejelentette, hogy most egy hosszú rehabilitációs folyamat veszi kezdetét. Ez egybevág azzal, miszerint pénteken átszállították a kórház rehabilitációs osztályára. 

Forrás: AFP/Tom Gandolfini

A szóvivő szerint Schumacher már nincs kómában, hallja a hangokat, reagál az érintésre. Képes a feleségével és gyermekeivel is kommunikálni. Azt viszont nem tudni, pontosan milyen állapotban van most. A család megköszönte a kezelőorvosok fáradhatatlan munkáját, és a szurkolók támogatását is. További rehabilitációja a nyilvánosság kizárásával történik - tudósít a Bild.de.

A lausanne-i egyetemi kórház szóvivője, Darcy Christen hétfőn megerősítette, hogy az évek óta Svájcban élő Schumachert az intézménybe szállították. A kezelés további menetéről azonban az orvosok nem adnak tájékoztatást.

A sportoló tavaly december 29-én a francia Alpokban szenvedett síbalesetet. Az első hírek szerint agyrázkódást szenvedett, de később kiderült, olyan súlyosan megsérült a feje, hogy többször is meg kellett műteni. Percekkel a baleset után elvesztette az eszméletét, később mesterséges kómában tartották a grenoble-i kórházban.

Többször hamis híresztelések láttak napvilágot az állapotáról. Egy internetes oldal tavasszal azt írta, Schumi felébredt a kómából, de nem sokkal később ezt a szóvivője cáfolta. A sok pletyka és gyomorforgató információ is közrejátszhatott abban, hogy május végén bejelentették, hírzárlatot rendelnek el. 

/1401/Aki_F201413015348